УМВС пропонує патрулювання супермаркетів

Після вчорашньої зустрічі з Наталією Соколенко в рамках медіа-клубу в неформальному спілкуванні була піднята тема місцевої влади та парадоксально високого рейтингу чинного міського голови. Безмежна каденція Миколи Федорука та незмінність феодально-корупційних устоїв не здивує хіба тільки туркменів, давно звиклих до легітимованої демонархії. Проте слід визнати: більшість чернівчан щиро переконані, що status quo всієї чиновницької плеяди — якщо не кращий, то, принаймні, «не найгірший» — а стабільність і «порядок» у Czernowitz, як доводить історія, цінять за будь-яких вітрів найбільше.
 
Проте погляди зі сторони рідко коли бувають такими ж оптимістичними — всі знайомі гості міста, і перш за все іноземці, констатують фундаментальну відсутність розвитку, головно у сфері туризму і туристичної інфраструктури. При культурному капіталі Чернівців, котрі могли би перфектно конкурувати з туристичним Львовом, інкорпоруючи інвестиції, робочі місця та підвищуючи рівень життя — видається, що муніципальна влада не лише не робить майже нічого, щоб ініціювати процес і сприяти йому, але й не без фантазії та уміння перешкоджає нормальному розвиткові міста.
 
Без зайвих коментарів процитую статтю Ольги Максимюк «Нічні клуби у Чернівцях можуть закрити» в газеті «Погляд»: «Усі торгові точки міста працюватимуть до 22.00, ресторани, кафе та бари — до 22.00-23.00, а нічні клуби — максимум до третьої години ночі». Проект подібного регуляторного акту, котрий, як виявляється, на повному серйозі збираються розглядати на грудневій сесії, за словами посадовця з довгим титулом Євгена Крамаренка, «виник за пропозицією міліції та прокуратури». Оцінюючи бравий правоохоронний розмах «блакитних сорочок», слід припустити, що далі УМВС запропонує патрулювання супермаркетів підрозділами внутрішніх військ та введення комендантської години після завершення робочого дня. Адже заводи і місто повинні функціонувати «комфортно» — і «по лінійці». Кроко-о-ом р-р-руш!

1 коментар

Альберт Комарі
Щось попахує комендантськими годинами у диктаторських крїнах латинської Америки 80-х років минулого століття…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте