Рунет наступає на Facebook

Попри поширену думку про беззаперечну американську гегемонію в Інтернеті і через його посередництво — успіхи російського бізнесу на мережевому поприщі видаються хоч і менш масштабними, однак без перебільшень загрозливими для західної монополії. За інформацією «Guardian», 10% акцій «Facebook» відтепер володіє російська компанія «Digital Sky Technologies», котрій також належать 100% акцій ICQ, Mail.ru і соціальної мережі «Одноклассники», четверта частина «ВКонтакте», третина «Mamba» і половина блогового сервісу «NoNaMe». Традиційна російська лінія створення аналогів на всіх фронтах західної ініціативи з театрів Холодної війни не без успіху перекочувала в кібер-простір. У Російській Федерації «Яндекс» і тепер вагомо випереджає пошукову систему «Google», «ВКонтакте» — мережу «Facebook», сервісам «Amazon», «YouTube» протиставлено не менш популярні російські дублі «Ozon», «RuTube» та ін. І якщо рік тому аналітики передбачали наступ «Facebook» на аудиторію Рунету, то вже сьогодні інвестори Рунету наступають на «Facebook».
 
Цього можна було очікувати. Від дня, коли російська компанія СУП викупила весь американський «LiveJournal» — на сторінках якого Марк Цукерберг далекого 2003 р. написав легендарне: «Let the hacking begin». Тоді як хтось у Москві сказав просто: «Поехали!»

4 коментарі

Олександр Ткачук
це все добре. КОли ж український інтернет-простір задавить американський і російський разом взяті??

Андрій Гамаль
боюсь судячи з сучасних тенденцій і активності що НІКОЛИ )) і не треба цим перейматись ))
Віра Перун
це, напевно, станеться тоді, коли мовою програмування стане українська..)
Володимир Карагяур
Можливо коли більше людей в Україні будуть насправді знати що таке інтернет і що в ньому є корисного… І багато з них будуть користуватися не російськими сайтами, а українськими, що майже утопія.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте