Принижувати достоїнство жінок

У «політкоректній» Франції вступив у дію закон про заборону носіння у громадських місцях (зокрема, в транспорті) одягу, який закриває обличчя. Як повідомляє російське видання «Взгляд» з посиланням на інформаційну агенцію «Интерфакс», у Парижі та Авіньйоні вже затримано перших мусульманок у нікабах. На думку ініціатора нововведення президента Франції Ніколя Саркозі, традиційна ісламська одежа «принижує достоїнство жінок». Публічні затриманя, судові розгляди і штрафи громадянок демократичної Франції, на думку політика, вочевидь, цим достоїнством якраз наділяють. У той час як евробюрократи вирішують за жінок, як їм одягатись, ряд християнських видань поширило інформацію про прирівняння педофілії до «сексуальної орієнтації» парламентом «цивілізованої» Канади. «Пустеля шириться сама собою...»

37 коментарів

Марианна Батечко
оце так нововведення! А одягом, що закриває обличчя, вважається шарф, намотаний аж до носа?))))
Святослав Вишинський
Очевидно, що під дію закону підпадає також звичайна вуаль. Порушників карають штрафами і змушують покидати громадські місця або відкривати обличчя. На тлі санкціонованих парадів напівоголених гомосексуалістів вулицями европейських міст подібний закон виглядає підкреслено «морально», адже ставить своєю задачею не стільки боротьбу із закритими обличчями, скільки з традиційною релігійністю в цілому.
Марианна Батечко
усе, ноги моєї не буде у Франції)))))
я занадто сильно люблю замотуватися у теплого, широко шарфа))
Маріанна Антонюк
нє ну… Може, це все-таки така своєрідна боротьба з тероризмом? Не хочеться розчаровуватися у Франції. Бо як же ж оте «увідєть Паріж — і умєрєть»?
Святослав Вишинський
Яким чином боротьба з нікабом дотична до боротьби з тероризмом? Риторика західних країн завжди підкреслювала недопустимість прирівнювання тероризму та ісламу. Вимушуючи знімати нікаб, французька влада тільки провокує радикалів, готових на знак протесту одягати пояси. Шахідів.
Євгенія Пушкова
Ну, «умирать», напевне, все ж не варто, можна й вижити — мені це вдалося двічі :) Мій висновок про Париж: його неймовірна привабливість для туристів і багаторічне 1 місце в рейтингу найвідвідуваніших місць світу — результат надзвичайо вдалої піар-роботи, просто-таки хрестоматійний взірець для майбутніх рекламістів. Хоча місто загалом дуже приємне, проте в Європі знайдеться чимало інших, не менш, а то й більш приємних особисто для мене. Але це так, до слова. А по суті можу сказати, що зустріти в Парижі корінного парижанина чи принаймні справжнього, «чистокровного» француза — це щось на зразок дива, про це згадуєш потім цілий день :) Різноманітних мігрантів та напівкровок настільки багато, що це скидається на якийсь Вавилон. Більшість з них (зокрема, мігранти з африканських та мусульманський країн) дуже агресивні, самовпевнені і зухвалі, їхні права захищати вже нікому не потрібно — варто замислитися про права решти. І це відповідь саме на ту толерантність, з якою так носилися певний час тому, і не лише у Франції. Тепер маятник колихнувся в інший бік — всього-на-всього. Інше питання — чи в нікабі справа? Це вже нагадує дон-кіхотовські битви з вітряками… А у відповідь, до речі, в Єгипті вже запропонували ввести свій дрес-код для туристів: ніяких голих та напівголих тіл. Про це вже тут писали: замість вирішувати суть питання, всі схильні концентруватися на фетишах — так простіше…
Надія Григоренко
Це вони так боряться із іміграцією з мусульманських країн?
Святослав Вишинський
Це не боротьба з мігрантами — це боротьба з релігією. В ряді европейських країн заборонені знаки розп'яття в громадських місцях, у т.ч. при монастирських школах (e.g. в Італії). Нині курсують розмови про можливу заборону хрестів у громадських місцях у Франції.
Надія Григоренко
Ох нічого собі!
Як же свобода совісті?
І яку мету переслідує уряд — бажає створити суспільство атеїстів (або агностиків), монорелігійне суспільство?
І яким чином це допоможе уряду (державі), бо я не вірю, що це відбувається без скритих мотивів.
Михайло Шморгун
Західна Європа після серії революційних подій в Африці переживає справжню гуманітарну катастрофу. Кількість легальних та нелегальних мігрантів з країн Магрибу, вимірюється сотнями тисяч…
Тут не треба бути великим провидцем, щоб передбачити подібні дії з боку урядів країн, які показують новоприбулим та «старослужащім» арабам їх місце в країні «для людей».
Європа дуже швидко «поправіє» — ми станемо свідками нових потужних ультра-правих рухів, які є природною відповіддю на засилля предстивнаків інших рас, релігій та культур. Для України ця проблема стане актуальною, трохи згодом… ну ви розумієте, ми ж крайня хата глобального села…
Надія Григоренко
а якщо знімуть мораторій на продаж землі, то це стане зовсім скоро…
Михайло Шморгун
Скоро сказка пішетса, да нє скоро дєло дєлаєтса…
Лілія Шутяк
Якщо чесно, то це дико! Звичайнісіньке нетолерантне ставлення до представників іншої релігії…
Тодар Лахвіч
Але большасць прадстаўнікоў мігрантаў-мусульман яшчэ больш неталерантна ставяцца да традыцый і культуры тых краін, якія абралі месцам жыхарства.
Пытанне сапраўды вельмі складанае…
Але як адносіцца да таго, што бацькі ПРЫМУШАЮЦЬ маладых жанчын так апранацца на заняткі?.. Не даюць магчымасці НАРМАЛЬНА стасункавацца з прадстаўнікамі іншых культур.
Гэта якраз ПРЫНІЖЭННЕ жанчыны мінавіта ў межах НЕМУСУЛЬМАНСКАЙ краіны. Падкрэсліваю, гаворка ідзе пра Еўропу, дзе такія паводзіны выключаюць жанчыну з актыўнага соцыя-культурнага жыцця, уплываюць на працэс выхавання дзяцей…
Па-сутнасці, такое насаджванне сваіх правілаў паводзін мусульманамі ( правілаў, якія істотна адрозніваюцца ад культуры Еўрапейскіх краін) вельмі падобна на тое, як людзі, прыязджаючы ў іншую дзяржаву, не хочуць вучыць мову дадзенай краіны (прыклад Прыбалтыкі, да і Украіны таксама).
Таму…
цяжка, я ліберал (прынамсі, так кажу)))… Але калі дазволіць… то Яны нас проста будуць паглынаць. Трэба і абараняцца. Хоць часам.
Я падтрымліваю дадзены закон…
Тодар Лахвіч
А наогул гэта тэма заўсёды чамусці аддзяляла мяне ад большасці людзей, якія па іншых пытаннях былі мне вельмі блізкія па поглядах, адносінах да жыцця.
Але я не баюся сказаць, што я супраць таго, каб правілы іншай культуры (вельмі далёкай ад нашай) гвалтоўна насаджваліся. А яны насаджваюцца мінавіта гвалтоўна.
Я жыў і працаваў год у Германі (нямнога, але я жыў сярод немцаў і ў тым ліку "ўсходняга" паходжання) і бачыў як НЕТАЛЕРАНТНА ставяцца бацькі-мусульмане да сваіх дзяцей (дарэчы не толькі дзяўчынак). Яны абмяжоўваюць і вельмі жорстка правы сваіх дзяцей, якія маюць іх аднагодкі. Больш за тое, робяць гэта і калі дзеці пачынаюць працаваць, заводзяць сем'і.
Чаму ніхто не кажа аб абароне правоў тых мусульман, якія не хочуць быць аддзеленымы ад агульнаеўрапейскай культуры. Часам іх абмяжоўваюць на ўзроўні крыміналу. Калі не маўчаць. А колькі маўчыць!
Таму, я не баюся, што мяне не падтрымаюць.
І зноў паўтару, я супраць гвалтоўнага насаджвання традыцый на кшталт нашэння нікабаў у межах Еўрапейскай краіны.
І трэба даць магчымасць як-раз маладым мусульманам інтэгравацца ў жыццё краіны, якія іх бацькі СВЯДОМА выбралі (ведалі што выбіралі!) для эміграцыі.
Ярослава Шеремета
Мені здається, будь-то Франція, Канада, Англія… та хоч Африка, але поважати традиції і звичаї інших націй потрібно і навіть необхідно… Це те ж саме, якби в Канаді заборонили носити українські вишиванки… Терористи терористами але змушувати мусульманок знімати шалі для обличчя… це вже справжня дискримінація… а якже демократія?
Тодар Лахвіч
Вышыванкі ніхто не патрабуе насіць ад моладзі. Маладыя самі зараз гэта робяць. Гэта прыгожа і модна (скажам так, кожны вырашае).
А вось тыя традыцыі, пра якія Вы кажаце, як раз і насаджваюцца мусульманскай моладзі гвалтоўна. Тым самым тыя ж маладыя мусульмане выдаляюцца са сферы нармальнай інтэграцыі ў грамадства.
Галина Дичковська
vkontakte.ru/video-21484019_159720032
Мир меняется-Исламская демография

Погоджуюсь з Тодаром.
Як ілюстрація — відео з контакту (не вмію загрузити) про стан демографічної деградації Європи і загрози її поглинання мусульманами. А також цитата з розмови з одним німецьким хлопцем (20 років):
«Ми боїмося ввечері ходити своїми рідними містами, бо мусульманські хлопці ходять завжди з ножами».
Не все так просто…
Святослав Вишинський
Демографічна деградація Европи, як і виховання німецької молоді, яка не здатна себе захистити на власних вулицях, установка держави і поліції на переслідування будь-яких форм т.зв. «дискримінації» є наслідком доморощеного лібералізму. Спроба переглянути суть внутрішньої політики при збереженні зовнішнього ліберального фасаду з протилежними цінностями, як мінімум, насторожує. Якщо лібералізм і толерантність призводять до проблем, що загрожують етнічній Европі, та, як наслідок, як єдино ефективні вживаються неліберальні заходи з їх вирішення, тоді повинно буде поставлене питання про резон і доцільність ліберального мислення як такого — з повною доконструкцією і можливим демонтажем.
Тодар Лахвіч
а вось гэтага я як раз і не хачу. Мне падабаецца либеральная ідэалогія, і цывілізацыя, якая створана на падставе гэтай ідэалогіі.
Святослав Вишинський
У такому разі лібералізм повинен узяти на себе всю повноту відповідальності за ситуацію і розв'язувати власні проблеми в рамках єдино можливого для нього ліберального інструментарію. Однак як показує досвід останніх десятиліть, як і недавня скандальна заява Ангели Меркель про провал проекту побудови мультикультурної Німеччини, неможливо вирішувати ситуацію тими чинниками, які її одночасно формують. Або ліберальна Европа буде ліберально демонтована етнічними меншостями, або неліберально — етнічні меншості і лібералізм.
Галина Дичковська
Під терміном лібералізм розуміємо РІЗНІ процеси і дії.

Лібералізм як субєктність (це те, що відстоює Тодар);

Лібералізм як заборона на дію, на відповідь (т.зв. «толерантність», те, на що вказує Святослав)

ОБОЄ ПРАВІ, з обома погоджуюсь.

Проблема в тому, що під ОДНИМ терміном функціонують РІЗНІ тенденції.
h-dychkovska.vkursi.com/469.html

Цитата від Махатми Ганді (не стосується лібералізму прямо, але ілюструє суть ситуації):
— Убивство моральніше, ніж боягузство.
Святослав Вишинський
Лібералізм розглядається як ідеологія егоїстичного індивідуалізму, котра на певному етапі практичного становлення обов'язково входить у системну конфронтацію з інтересами більшості. Лібералізм як спосіб буття і мислення суперечить суспільним цінностям і демократії в цілому як виразнику цих цінностей, на що на поч. XX ст. звернув увагу Карл Шмітт у політико-правовому аналіз становлення европейського парламентаризму. Проблеми, діагностовані в зародку майже століття тому, на практиці тільки підтвердили себе в тих наслідках, які нині пожинає західна цивілізація.
Галина Дичковська
Мені б цікавим було визначення лібералізму «від Тодара», думаю, воно зовсім не вписується в "ідеологію егоїстичного індивідуалізму".
Володимир Антонюк
тут якісь дивні питання виникають — по перше, закон прийнятий у Франції — то як він нам має подобатись чи не подобатись? Ми що відповідаєм за розвиток цієї країни? Це їх суверене право вирішувати які закони приймати, навіть не порадившись референдумом з народом України. Далі, чи подобається нам коли окупанти тут розмовляють совєю окупаційною мовою, зневажають наших героїв і нашу історію? Ні, не подобається? І французам не подобається, коли мігранти відверто зневажають усе французьке і намагаються перенести свою культуру на Ілісєйські поля ;). Тому вони і захищаються. Вони захищають свою культуру і свої ціності від чужого і агресивного. А стосовно Лав парадів — то вони лише 1 раз в рік ;) — і не варто перебільшувати їх значення в культурному житті Німеччини (наприклад)- у Франції цього немає. Давайте продовжуватимемо бути толерантними і наші діти ходитимуть в лаптях і касавароточках і разгаваріватимуть на обсчєпонятном.
Тодар Лахвіч
!!! про це я й писав))
тільки Ви це зробили краще)
Маріанна Антонюк
то Ваша оцінка дорогого вартує. Приємно, дякую
Володимир Антонюк
зайшов випадково з профілю дружини. буває ;)
Святослав Вишинський
Святослав Вишинський
Не менш оригінальний коментар з приводу обговорюваного законопроекту у Франції висловив прем'єр-міністр Російської Федерації Владимир Путин:

Надія Григоренко
шикарне фото. «Замість тисячі слів»…
Святослав Вишинський
«В Париже принят закон, призванный охранять светский порядок в общественных местах, согласно которому отныне запрещено проводить молитву на улицах, сообщает в пятницу британская газета Daily Telegraph. <...> „Я лично буду следить, чтобы в этом вопросе соблюдалась буква закона, — заявил Клод Геан, министр внутренних дел Франции. — Молитва на улицах оскорбляет чувства моих соотечественников и нарушает принципы секуляризма“.» («Во Франции запретят молиться на улицах», «Интерфакс», 16 сентября 2011 г.)
Святослав Вишинський
З подібної постановки слідує тільки два висновки: 1) віруюча частина населення під загрозою асоціалізації в добровільно-примусовому порядку секуляризується, що вказує на прихований під гаслами лібералізму тоталітарний секуляризм, «ліберальний» тільки обраної частини населення, позбавленої расово-етнічних, релігійних, статевих, ідеологічних та ін. ознак; 2) ядро віручих (переважно мусульман), котрі не готові до відмови від власної духовної ідентичності, вважаючи її наріжним каменем і смислом свого існування, асоціалізуються організовано, формуючи паралельне суспільство за власними законами всередині Франції — тобто нові гетто. При значній кількості мусульман, демографічному рості і наявних тенденціях до компактного проживання общин уже сьогодні перемога другого проекту очевидна — таким чином замість того, щоб уніфікувати громадян, Франція досягне протилежного ефекту, ще більше протиставивши одну частину населення іншій і поглиблюючи між ними відмінність і слідуючу з цього конфронтацію.
Святослав Вишинський
У Великій Британії працівникам компаній заборонено демонструвати натільні хрестики — дискусія на телеканалі «Мир»:

Натали Ботвинская
Понятно одно, Евросоюз в глубоком цугцванге, но я почему-то абсолютно не печалюсь по этому поводу. Может наконец мы перестанем оглядываться на Европу и начнем жить в своей стране, не только седалищем, но и головой. Про сердце не говорю, вижу, патриотов до фига. ))
Заранее извиняюсь, что пишу окупанской мовой )))
Максим Пансик
Шановна спільнота, Франція не перша. Європа давно страждає «мусульманським питанням». Популярні політики говорили, що такого не існує. Поодинокі ентузіасти щось намагались донести, але на них не зважали, їх не помічали або звинувачували у всіх смертних. Звідси радикальність позицій і неефективні методи подолання… Та не це збентежило мене найглибше у дописі пана Святослава. Франція — не омріяна мною країна. Канадо, «суча дочко»! Там серце волало побачити суміш Франції і Англії, помилуватися красою природи краю кленового дерева і познайомитись із справжніми українцями — подихати тим втраченим… Не судилося. Педофілія — сексуальна орієнтація, така ж як гетеро- чи гомо- сексуальність. Зведення строку відбування покарання за цей вже майже «незлочин» до мінімуму. Повна відмова від лікування цієї «псевдопаталогії» — примусового чи добровільного. Що далі — зменшення віку коли особа визнається повнолітньою, офіційний дозвіл на статеві контакти між 16-14-12- літніми і значно дорослішим, і на десерт офіційне визнання педофілії однією з норм суспільства і зняття з неї всіх обвинувачень… Держава не визнає проблеми зіткнення двох культур; іноземець, злочинець і збоченець мають більше прав і свобод, аніж автохтон і жертва. Людині байдуже — радикальна ісламська, християнська чи язичницька община; фашистська, нацистська, шовіністична чи ще яка політична сила. Людина шукає справедливості і захисту. Радикальні політичні і релігійні течії приваблюють людей не авторитарністю і агресивністю, а відчуттям захищеності, захищеності тих ідеалів, переконань і заборон, які ламаються і обпльовуються. Розбиратися у тому, як ефективно і безкровно подолати посталі проблеми, вести конструктивний діалог і крок за кроком будувати нове суспільство — дуже складно і утопічно. Та й навіщо вищезгадані сили пропонують простіші і ефективніші дії… В душі лунає Nirvana — Something in a way. І це Something не дуже добре для Європи, для всього Західного світу. І це Something може добряче штурхнути Україну.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте