Публіка звикла до убогості

На афішах концерту «God Is An Astronaut» у Літньому театрі найбільше вразив виділений напис «Живий звук» — наче на концертах він може бути інакшим. Українська публіка настілька звикла до убогості, що вже не сприймає норму інакше як чудернацьку новинку. Як і можна було очікувати, аудиторія з усіх кутків України, чернівецька — в меншості. Одеський "The Best Pessimist" на «розігріві» більше запам'ятався жестами і позами, ніж власне музикою. Дивне враження, що ряд сучасних «post»-проектів творять не стільки композиторським талантом чи майстерністю виконання, скільки псевдо-віртуозним витягуванням струн крізь фільтр нестандартних звукових ефектів. Виступ «God Is An Astronaut» не обговорюється.

8 коментарів

Надія Григоренко
Ти там був?
Я пробігала мимо, разів зо 5, і з почутого можу зробити висновок, що я таку музику могла б сприйняти, якби вона була б менш тягучою і депресивною.
Досі не розумію того ажіотажу навколо їх приїзду.
Святослав Вишинський
Музичні вподобання є справою особистого смаку. Однак проект відомий, його виступ у Чернівцях — подія непересічна. Ажіотаж виправданий. Єдиний вагомий мінус організації — сам Літній театр, який не пристосований для масових заходів у холодну пору року.
Володимир Карагяур
Святе, зранку погодка була просто чудова. Але думаю жодна людина з тих, хто прийшов не пожалкувала про це!
Святослав Вишинський
Незалежно від того, якою погода може бути зранку, в холодну пору року після сутінків температура повітря концертної зали нижча за допустиму норму. Інша справа, що в Чернівцях, схоже, немає належної альтернативи.
Володимир Карагяур
Надія, мила Надія, тобі якісь моменти попалися не такі, крім того ти проходила мимо. Я жодного разу не помітив нічого депресивного під час всього концерту.
Але нас з тобою чекає Київ 10 червня…
Ігор Константинюк
Так загадково, і так романтично...))
Максим Козменко
А що то взагалі за манія тепер «постами» називати? Чи краще «постити»? Я прослухував дещо з GIAA, але збагнути, чому їм дали саме «пост-роківську» категорію, якось не зміг… Розтлумачте хтось )))
Святослав Вишинський
У постмодернову добу все отримує прикладку «пост-», у т.ч. більшість напрямів музики, які, послідовно розмиваючи власні границі, втрачають орієнтири, за якими можлива хоч якась чітка ідентифікація. По суті, «пост-» повинно означати «суміш з усім іншим», хоча у випадку «God Is An Astronaut» це не очевидно.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте