Під трактором філософії

У чому традиціоналізм найбільш політнекоректний, так це в оцінці сучасної філософії як переливання абстракцій з пустого в порожнє під вивіскою глибокої "інтелектуальності". Час проходить, люди помирають, нічого не змінюється. "… В свое время, в 80-ые гг., уважаемый Гейдар Джахидович Джемаль… предложил такой термин: «ностроцентризм». Т.е. он говорил: «А сколько можно вообще слушать всяких дебилов? Давайте слушать только самих себя»." Під враженням «фундаментальної властивості нового інтегрального поняття „одно-часо-місце-зміна“.» І колесами «трактора філософії».

4 коментарі

Маріанна Антонюк
іноді складається враження, що ми всі — ностроцентристи :)
Святослав Вишинський
З неуникною необхідністю.
Галина Дичковська
«Переливання абстракцій з пустого в порожнє під вивіскою глибокої „інтелектуальності“ — явище давнє і психологічно глибоко закономірне.
Це різновид „втечі від реальності“, синонімічний до алкоголізму, наркоманії, трудоголізму тощо.
В даному випадку різниця між цими явищами не концептуальна, а інструментальна. Хтось, щоб не бачити реальності просто напється, а хтось — заглибиться у „ностроцентризм“.
Характерною ознакою „ностороцентристів“ є здатність усвідомлювати негативи цього світу і… НЕздатність його (світ) змінити. Що і породжує „переливання абстракцій з пустого в порожнє під вивіскою глибокої “інтелектуальності».
Святослав Вишинський
«Ностроцентризм» буває фундаментальний — і буває «дебільний». В "ідіотичному дискурсі" не залишається нічого іншого, як слухати тільки себе — за умови власної повноцінності.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте