Такого не вистачало Meridian Czernowitz

Дискографія російського Dark Folk проекту «Majdanek Waltz» доповнилась знаковим альбомом, записаним спільно з формацією «Sal Solaris». «Tenebrae», присвячений творчості Пауля Целана, став продовженням закладеної гуртом традиції нео-класичної музичної інтерпретації поетичного спадку німецького експресіонізму. Як і попередні збірки «Пепел», «Офелия» і «Жатва», «Tenebrae» сповнений більш експериментального та похмурого звучання, ідеально резонуючого з настроєм віршів чернівецького поета. Особливої відзнаки заслуговує «Фуга Смерти» на основі перекладу Алексея Парина, у фон якої вплетено і запис голосу самого Пауля Целана. Вочевидь, саме такого звучання не вистачало минулорічному фестивалю «Meridian Czernowitz», у промо-ролику якого трагічні рядки поета було спотворено до «позитивного» невпізнання — і без тіні розуміння скоєного.

4 коментарі

Святослав Вишинський
Відсутність у промо-ролику слів «мы в небе могилу копаем» укупі з легкою музикою та розвеселою інтонацією диктора змінили значення «черной влаги» («чорного молока») фундаментально — перетворивши трагічний образ страждання на банальну оду каві:



На тлі мистецького, а не мас-медійного прочитання «Фуги смерти» (sic) від «Majdanek Waltz»:

Святослав Вишинський
У блозі «Hisky Music» можна прочитати автобіографічне режисера рекламного ролику «Meridian Czernowitz»: «Это, наверное, самое качественное, что я снял». У такому разі слід тільки погодитись із його ж твердженням, що «режиссер — это человек, который на самом деле ничего делать не умеет».
Святослав Вишинський
Другий російський збірник експериментальної електронної музики «Heliolatria II» (2011) містить композицію проекту «KolpakopF» «Fadensonnen» у стилі Dark Ambient з використанням запису вірша в прочитанні Пауля Целана. Компіляція офіційно доступна до вільного завантаження на веб-сайті лейблу «Heliophagia».
Святослав Вишинський
Мікс аудіо-доріжки альбому «Tenebrae» та обраних треків «Majdanek Waltz» з відео-рядом картини Шарунаса Бартаса «Koridorius». Показано в Чернівцях 19 квітня 2013 р.

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте