Продавати місто на сувеніри

Парадоксальна українська риса, яку давно відмітив Дмитро Корчинський: українець щиро не вірить у себе. А ще більше не вірить у сусіда. За чим жодне індивідуально-колективне починання не отримує належних оплесків, але отримує все інше — в колеса і не тільки. Для когось могло би бути дивним, що найбільше про Czernowitz і поезію Czernowitz можна почути де завгодно, окрім самих Czernowitz. Схоже, культурний міф міста потрібний тільки ностальгуючому закордонню, тоді як на залишках руїн не знаходиться і достатньої кількості шахраїв, що взялися б їх продавати на сувеніри. Серед пустелі буває приємно, коли хтось це таки робить.

3 коментарі

Святослав Вишинський
В якості оголошення: в соціальних мережах «Facebook» і «В Контакте» створено дзеркальні сторінки-інформери по культурні події в місті, на шпальтах яких з'являтимуться корисні посилання про історію, мистецтво і туризм у Чернівцях та регіоні. Культурний гід орієнтуватиметься на лаконічну ретрансляцію у формі підписки всієї тематичної інформації для зацікавлених читачів. Доєднатись до стрічки можна в мережі «В Контакте» (більш звична альтернативна адреса) і на «Facebook». До оновлень потраплятиме й інформація з рубрики «Культура» на блогах ВКурсі.ком.
Маріанна Антонюк
отут у коментарях було багато пропозицій творити міфи v-antonyuk.vkursi.com/1185.html. Але якось далі пропозицій справа не просунулася… «Настоящіх буйних мало»?
Святослав Вишинський
Міфи не творяться одним розчерком пера. Швидше, це результат тривалих і систематичних дій, пов'язаних спільністю світогляду. Проте в Чернівцях справа дійсно проблематична, як і взагалі рівень культури (мається на увазі не культура обивателів, а те, що широко і з пафосом подається як «культура» на стіл провінційної інтелігенції).
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте