Укрзалізниця втратила розум. Є жертви

Мало того, що Чернівці і раніше були «транспортною провінцією» з єдиним «фірмовим» потягом до столиці, який усіма можливими об'їздами 15 год. долає 500 км — тепер місто планують цілковито ізолювати від України. Як повідомляє газета «Молодий буковинець», залізничний маршрут до Львова вже «обрізали»: в першій половині тижня до західноукраїнської столиці з Буковини дістатись буде неможливо, а навантаження на поперемінно функціонуючі два потяги в другій половині тільки зросте — білети в дусі спортивних перегонів доведеться бронювати на випередження. До всього «хорошого» газета «Погляд» додає, що в травні 2012 р. можуть зняти потяги і до Одеси, Києва та Москви — очевидно, студентам і працюючим у столиці доведеться ходити пішки чи з пересадками добиратись до найближчих обласних центрів. Або зовсім відмовитись від поїздок — чому б не розпочати обіцяну програму федералізації з демонтажу залізничних рейок? Важко уявити, яким чином автобуси зможуть нормально обслуговувати весь пасажиропотік — не кажучи про те, що вартість, зручність і безпека такого транспорту не йдуть у жодне порівняння з залізницею. Складається враження, що керівництво «Укрзалізниці» раптово втратило розум, порівнюючи прибутки від вантажних і пасажирських перевезень. Можливо, наступним кроком з метою «оптимізації» потоків нас пересадять у товарні вагони? Втім, можна й одразу сепаратизм.

5 коментарів

Святослав Вишинський
N.B. Міська та обласна влада мовчить (або мені здається в силу недостатньої поінформованості). Схоже, єдиним депутатським запитом на ситуацію відреагував тільки представник ВО «Свобода» в Чернівецькій обласній раді. Тим не менше, якщо громадяни і місцева преса не можуть натиснути на центральне керівництво в Києві — це цілком можна зробити на рівні області. Будь воля губернатора — він може хоча би спробувати втрутитись у ситуацію, не зважаючи на те, що формально сфера залізничних перевезень не належить до його компетенції. Слово за громадськими організаціями, які (не) можуть організувати публічну кампанію з цього приводу — спільно в Чернівцях та у Києві/Львові.
Маріанна Антонюк
до компетенції «губернатора» не належить і архітектура Чернівців — але ж «малі архітектурні форми» (партійні інформаційні намети) в Чернівцях він розкритикував! Бо вони йому заважають. Відсутність же потягів йому, очевидно, не заважає — він літає літаками або їздить на автомобілях, які начебто йому навіть не належать…
Святослав Вишинський
Зараз жителів міста автомобілі губернатора повинні цікавити найменше: потрібно евокувати реакцію громадськості, котра у свою чергу спровокує реакцію влади і дасть можливість позитивно вирішити проблему. Інакше залізничне сполучення на Буковині можна буде поховати на довгі роки.
Маріанна Антонюк
попередній голова ОДА, ознайомившись з проблемною статтею в газеті, міг написати резолюцію до виконання підлеглим йому службам, відповідальним за викладене в публікації питання, прямо на газеті. Тобто на ЗМІ реагували. Про проблеми з залізничним сполученням Чернівців вже стільки писали, що нинішньому очільнику теж то мало би потрапити на очі. Але оскільки реакції нема — то треба йому листи писати, чи як?
Надія Григоренко
Нічого собі!
Це на яких таких підставах приймалося подібне рішення? Ніколи в житті не повірю, що той маршрут був не популярним. А саме базуючись на показниках кількості пасажирів і приймають рішення про зняття_маршруту/додавання_вагонів/що_там_ще?_впровадження_додаткових_маршрутів…
Керівництво Укрзалізниці з маркетингом не дружить. Мовчу вже про здоровий глузд.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте