Для чогось викликали міліцію

Днями в одному з чернівецьких пабів можна було споглядати мальовничу картину: п'яний відвідувач, резонна відмова офіціантки його обслуговувати, протест у відповідь і, нарешті, пропозиція піти прогулятись (без рукоприкладства). Для останнього викликали міліцію. І тут почалось найцікавіше: неадекватний гість кількаразово намагався проникнути назад у заклад, але грами випитого йому заважали розібратись з дверною ручкою. Дзвінок у міліцію спостерігав особисто близько 20:55. Паб у самому центрі, центральніше хіба що під боком в обласного Управління МВС. Тому особливо ніхто не сумнівався, що «нарядні» міліціонери приїдуть на виклик о 21:45. Звичайно, за цей час нетверезий відвідувач устиг ледь не розбити скляні двері в заклад, після чого все-таки пішов шукати кращих пригод. Жодного патруля на центральній вулиці протягом години він, звісно, також не зустрів.

Ще більше в цій історії могла здивувати хіба що кінцівка: троє міліціонерів 15 хв. за столом сумлінно заповнювали кіпу паперів про «злочин», який на момент їхнього прибуття вже нікому не був потрібен. І не сумнівайтесь, що чинна поява з папочками під боком виглядала так само ефектно, як в американських кінофільмах з пістолетами в руках. Усе-таки є щось відмінне між картинами та українською реальністю, ось тільки не збагну — що?..

2 коментарі

Ірина Голуб
таж як це — що? — їхня західна «скаженість» і наша українська «душевність», «порядність», «культурність»… наші міліціцянти — люди глибоко віруючі — зневажають зброю і насилля, надають перевагу цивілізованому («паперчиковому», як каже один мій знайомий) методу вирішення конфліктів… а також дають шанс нетверезому відвідувачу самоспокутати провину, усвідомити її (а може він з горя напився?.. може, травма душевна у людини… )
не сумніваюся, що ту годину пани міліціянти стояли за рогом і молилися за спасіння його душі…

таке…
Ірина Голуб
хм, помилково написала міліціЦянти замість міліціянти, а потім зрозуміла, що так навіть краще )))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте