Ялинки падають не випадково

В одній з останніх публікацій Юрія Чорнея в газеті «Доба» довідався про те, що дві відомі чернівчанам ялини по вул. Главки, перед входом до парку Федьковича за Резиденцією, в останні дні 2011 р. було зрубано. Не хотілось би продовжувати тему культури сучасних міських жителів, з якою все очевидно і так, але ще раз звернути увагу на рядки: «Дерева зносили планово, не лише в цьому районі міста, освоюючи виділені Чернівецькою міською радою з Екологічного фонду додаткові кошти». Саме таким чином — вирубкою красивих і здорових дерев — у Чернівцях «піклуються» про екологію. І це тільки мені здається, що ялинки перед Новим роком падають не випадково?

3 коментарі

Вадим Міський
Стаття в пана Чорнея дійсно невесела.
Було б дуже цікаво подивитись на ці «плани» вирубки, та на послухати обгрунтування доцільності вирубки здорових дерев.
Хто зна, може таких планів і не було б, якби почитали оті «бізнесмени при владі» спогади Даманта.
Проте, дерева не повернеш, формальних порушень немає, а гроші за ялинки вже погріли чиюсь кишеню, і певно з успіхом просвятковані.
Юрій Чорней
Спробував зайти через фейсбук. Кльово!!! Ну тепер я буду постійним учасником вкурсівської спільноти. Щодо ялинки. о я в принципі порубки будь-яких дерев в місті. Без КРАЙНЬОЇ потреби. Особливо перед будинками у старій частині міста. Адже більшість з них справді посаджена не просто так. Наприклад, знаю що була традиція садити перед домом стільки ялинок, скільки в сім"ї було дітей. Сам виріс на такій вулиці, де були страі особняки. То перед ними також росли великі прекрасні дерева. То все рубати — просто нищити чиєсь життя. Чи спогад про чиєсь життя. З таким світоглядом — без поваги до чужих справ — гарне місто чи країну — ніколи не збудувати.
Святослав Вишинський
Останніми роками всі в Чернівцях відмічають, що в місті стає все менше дерев на вулицях — їх рубають не тільки в центрі, але й на околицях, і нічого не насаджується взамін. Зрештою, взагалі незрозуміло, навіщо так масово вирубувати старі дерева — варто тільки глянути на те, у що перетворено пл. Турецької криниці. Невже не можна було реконструювати її, зберігши високі дерева на схилах? Навіщо було вирубувати дерева на Центральній пл. перед колишнім готелем «Belle Vue»? Невже плити з гербами міст-побратимів не можна було викласти ближче до вул. Головної, не чіпаючи дерев? Тепер же влітку у спеку на лавках у цьому місці сидіти можна хіба що ввечері. І найголовніше, що вирубки продовжуються, а посадок не видно. Запитання: чому кошти Екологічного фонду не витрачаються на насадження, а тільки на знищення? Щодо неповаги до культури — то це окрема тема, вона тільки показує дійсне духовне коріння сучасних чернівчан та всю поверховість їхнього зв'язку з не тільки з Чернівцями, але й з містом як таким.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте