Дорога маслом

Тільки в Україні можна побачити картину: Чернівці, замерзла, неприбрана від льоду та снігу вул. 28 червня на спуску до вул. Чернишевського, легкові автомобілі, важко буксуючи, заледве видераються нагору, і «бравий» патруль ДАІ на вершині, незворушно споглядаючий за «Сізіфовим трудом» смертних водіїв. Виїхати нагору всього лиш півсправи (аби не заважали) — далі за свою удачу доведеться платити. І хтось ще при цьому дорікає інспекторам у незнанні англійської? Дорога вам маслом. З розряду «я Вас прошу...»

7 коментарів

Віталій Шарлай
А наші браві охоронці дорожнього руху зупиняються у таких місцях не для того, щоб попередитиводіїв, а лише щоб штраф виписати і план здати.
Ну невже не можна інакшими методами діяти?.. Ще довго таке має бути?
Святослав Вишинський
Був приємно вражений, що інспектор ДАІ розмовляв грамотною українською мовою без русизмів. Ще би дорожні служби виконували свої обов'язки як слід — «ціни» би українській міліції не було.
Роман Маренін
Минулої зими робив матеріал на радіо про ситуацію на цьому підйомі. Тоді там снігу було ще більше, а даішники стояли акурат так, що їх ні знизу, ні зверху не видно. Особисто «врятував» кількох водіїв від такого сюрпризу. Там є знак, який забороняє рух у снігову погоду, але вулиця дуже зручна — вкорочуєш собі шлях, а мащині вік продовжуєщ, бо не треба товктися центральною бруківкою. Але це вигідно водіям. А комунальникам — зайві витрати. Вони й так, бідолахи, цього року ледве нашкребли грошей на пісок і солярку. Даішникам — додатковий зарібок. Патик два кінці має, як то кажуть.
Святослав Вишинський
Ситуація на цій ділянці не змінюється роками: аварійні ситуації взимку є явищем систематичним. В один із років спостерігав, як ледь не перевернулась вантажівка ГАЗ, зробивши на схилі кілька кульбітів навколо власної вісі. Перед тим вона була пропущена постом ДАІ, який так сам спокійно спостерігав за ситуацією, в якій вантажний автомобіль, не маючи змоги зупинитись та обертаючись колами, ледь не вбив кількох пішоходів. По суті, на вулицю давно «забили» — однак заробляти на ній не забувають.
Роман Маренін
Там і влітку не краще. Дорога вузька, а якась мерза весь час ставить своє «Шевроле» на проїжджій частині. При чому біля самого повороту. Їдеш і не знаєш, чи встигнеш об"їхати, чи знизу тебе хтось «поцілує» прямо в радіатор. Якось на моїх очах таким чином ледве розминулися два легковики. Думаю, скажу даішникам, щоб якось убезпечили людей (вони під час вступної кампанії «штрафували» тих, хто повернув на Марка Вовчка за звичкою, не помітивши нового знака). Відповідь — «Коли станеться ДТП, будемо оформляти.»
Святослав Вишинський
З якою дивовижною легкістю інспектори ДАІ перебирають на власну совість відповідальність за чиєсь здоров'я або життя. Хто би сумнівався, що «оформлять».
Роман Дзик
Читати — одне, побачити — зовсім інше. Сьогодні мав щастя дертися вгору по 28 червня. Згадував допис. Аж тут — стоїть собі той самий (напевне) патруль. Зупинили машину з румунськими номерами. Підніматися неприбраним тротуаром важко, тож у своїй повільній ході мав змогу поспостерігати за діями наших міліціянтів. Розмови не чув, тож потішитися грамотною українською не міг, але мав інший привід. Водій намагався вручити інспекторові конверт, від якого той безапеляційним жестом відмовився. Наш міжнародний, так би мовити, імідж не постраждав. Та найбільше задоволення отримав від наступної картини. Вулицею спускався вже наш український бусик. Запримітивши попереду патруль, водій увімкнув «аварійку» й спокійнісінько позадкував нагору. Наздоганяти його такою дорогою не було ні сенсу, ні, головне, можливості. От вам і «два кінці» неприбраної вулиці.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте