Сином якогось президента

Укрзалізниця, як завжди, «дивує» та «радує»: в одному з останніх рейсів відомий «реконструйований» 9 вагон потягу 117/118 Київ-Чернівці-Київ відзначився вікнами, покритими ізсередини (sic) інеєм та льодовою кіркою. Потяг із гордою назвою «Буковина», що раніше добувався до столиці майже 15 год. (з 1 січня час курсування «вагомо» скорочено до 13 год.), серед іншого володіє і писаним статусом «фірмовий». Це значить, що квитки на нього дорожчі, ніж на інші пасажирські рейси, при цьому він начебто має бути швидким (що в Україні означає слово «швидкий» — для мене досі таємниця). Найоригінальніше, що під час подорожі до Києва провідники роздавали пасажирам анкети з опитуванням про значення залізниці для Euro-2012 (?), її визначну соціальну функцію, «комфорт», висвітлення роботи Укрзалізниці у ЗМІ (?) і т.п. Незрозуміло тільки, чи негативні відмітки пасажирів справді покликані на якісь покращення (таку ж анкету заповнював кілька років тому), чи всього лиш на підготовку громадської думки до приватизації залізниці — сином якогось президента?

8 коментарів

Михайло Шморгун
Мій знайомий сказав, що коли не зможе нормально добиратися до Кийова то змушений буде "іммігіривать в інтернет" для створення «радикального руху опору крєпчающему маразму»…
Эрика Ботвинская
13 часов Ада, именно так он мне представлялся пока ехала, жуткий холод и скрип вагона, который мешает не то что спать, а вообще находиться в вагоне под "№ 9"… вот лечусь после «комфортной» поездки, думала, что не доеду, хоть бы чай уже раздавали — бесплатно!
Володимир Антонюк
Цей потяг — машина часу на рельсах. Заходиш і повертаєшся у славні совітські часи — за це і доплата. Хочете їздити швидше — їздіть через Кам'янець-Подільський
Святослав Вишинський
Через Кам'янець-Подільський можливо було їздити швидше раніше — у випадку першої маршрутки на Чернівці можна було приїхати після 08:00 ранку. Тепер потяг також прибуває о 08:00, однак це не змінює справу принципово: 13 чи 15 год. — однаково ненормально для відстані 500 км. Потяг же Київ-Кам'янець-Подільський, у зв'язку з «реформуванням» галузі, частково скорочено і тепер він ходить через день (щодня тільки у свята в якості «додаткового»).
Святослав Вишинський
P.S. До питання про «швидше»: сьогодні потяг 117 Київ-Чернівці прибув із запізненням 1,5 год. Якщо вже потяги ходять не за графіком, то принаймні сталінізму в Україні не буде. В повному обсязі.
Вадим Міський
У цьому «реконструйованому» вагоні ще до холодів вікна намокали із середини. Провідники жалілися, не те що пасажири.
Роман Дзик
От нічого ви, панове, в потягах не розумієте. Я теж донедавна таким був. Дивувався з холоду і криги на вікнах. Навіть у провідника про це запитав. А він мені: «Бо їде на 2 години швидше, тому й вітер дужче проймає вагон. А ще як зустрічний потяг трапиться...»
Кумедно, так? А ви проїдьтеся до Києва в реконструйованих по-літньому вагонах. Там у сніжки можна бавитися, щоб згаяти час і зігрітися. Лиш не зачіпайте такі маленькі саморобні защіпки, які тримають ті нещасні вікна, щоб вони геть не відвалилися.
Зрештою, скільки тої зими? Можна і дома пересидіти, нє?
Святослав Вишинський
На відтинку Тернопіль-Чернівці поїзд їде з тією ж швидкістю, що й раніше — 20-40 км/год. (залежно від місця) — і той самий час. Мабуть, тут провіднику слід уже говорити: "… Бо їде довше, тому й вітер дужче проймає..." В будь-якому випадку, танення криги на менших парах перед Чернівцями не помічається. Як і при виїзді з Чернівців.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте