Крихту зі столу

Чернівецькі «благодійні» муніципальні бали містечкової «еліти» виглядають уже навіть не комічно. Коли більшість жителів міста та області, а першочергово працівники бюджетної сфери, за всіма европейськими стандартами проживають за межею бідності — керівництво витрачається на претензійний PR та коштовні розваги, не без цинізму обгорнуті словами про «благодійність». Якщо вартість передостаннього балу і справді сягнула заявлених 50 тис. грн., то незрозуміло чому «благі діла» потребують таких надлишкових витрат. Чи не слід визнати, що для відвідувачів таких заходів першочергове значення мають тільки ексгібіціонізм і гра в «аристократію», не кажучи про зайву нагоду показатись у дорогих закладах, дорогому одязі і дорогих прикрасах? Як і в котрий раз відчути себе серед «обраної» публіки, з чийого «барського» плеча не інакше як через червону доріжку нужденні отримують крихту зі столу.

8 коментарів

Роман Дзик
«Крихта» в однині — дуже влучно.
Святослав Вишинський
«З менталітетом не посперечаєшся, тому доцільніше все таки називати дійство не балом, а великою вечіркою. Що не кажи, а буковинці більше люблять хліб-сало, горілку і «двіжняк», а не високе мистецтво, синкоповане шосе, вальсову доріжку і дрес-код. Не знаю, як почувався під час свого виступу симфонічний оркестр та солісти філармонії, споглядаючи слухачів, які смачно жували канапки. Дехто з «інтелігенції» чавкав і сміявся навіть під час перегляду роликів про важкохворих діток». («Коли офіційна частина закінчилися і замість Штрауса заграли Вєрку Сердючку, народ радісно потягнувся до кола – у ресторані були танці», «BukNews», 26.02.2012)



Джерело фотографії: «Буковина Online».
Катерина Вілігорська
Like it)))Буковинці — це щось особливе.
Святослав Вишинський
«Він богу гроші віддає, а у бідної людини душу виймає».

Михайло Шморгун
Почуття двоякі. З одного боку Святослав правий… Але з іншого, пафос — це середовище існування «еліти».Чернівці — центр пафосу (наскільки він «обоснований» — інше питання) і в такому форматі — показати, що ми голуба кров, сам Бог велів…
Святослав Вишинський
Якби «еліта» справді була елітою. Натомість за «блакитну» видають пересічну бюргерську кров не першої свіжості. В кращих традиціях Калинівського ринку: продавати лахміття з пафосом haute couture.
Роман Дзик
Симфонічний оркестр і солісти філармонії мали би почуватися на тому дійстві досить органічно (генетична пам'ять з часів Людовіка ХІV, як мінімум).
В оригінальному калинівському діалекті «haute couture» не лише передається в кириличній транскрипції як «от кутюр», але й набуває значення «ВІД кутюр».
Натали Ботвинская
не без цинізму обгорнуті словами про «благодійність» — ключевая фраза, благотворительность утеряла свой первоначальный смысл, во всяком случае в умах многих современных «интеллигентов» став на одну ступень с такими понятиями как «гламур» и «модно», беда не в том, что народ зажигает на таких мероприятиях, беда в том, что они с трудом соображают, чем собственно занимаются, я про благотворительность, в ее первоначальном, истинном смысле.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте