Толерантність до абсурду

Якщо ми говоримо про Україну і не маємо на увазі українців, або ж розуміємо їх «громадянами світу», то чи не слід одразу визнати дискримінуючими будь-які етноніми, якщо принципової різниці між ними не визнається? Парадоксальна ліберальна психологія зводиться до постійних поступок власною ідентичністю з метою «не образити» гостей, а дифузна толерантність упевнено прямує до абсурду. За її логікою бути українцем «по замовчуванню» вже не значить ні приналежності до европеоїдної раси (випадок Гайтани), ні до християнської традиції (держава і церква розділені), ні навіть спілкування українською мовою в побуті (права російської як другої державної). А чи задавались питанням — що залишається?

12 коментарів

Максим Пансик
Самобутність народу легко зруйнувати. Особливо, якщо до тебе вже проведена титанічна робота — жорстка, систематична, скрупульозна і довготривала. Переходиш на рівень опосередкованого нищення, яке тільки при складному і детальному аналізі — нищення, а зверху безкоштовний мішечок солодощів з гарними і загадковими назвами. Що залишається? Боротись. На їхньому ж рівні. Витонченіше, прораховуючи енну кількість кроків наперед і найголовніше. Назовні це має виглядати як приємний і ненав'язливий додаток до їхнього отруйного мішечка із солодощами.
Руслан Некрасов
У когось «толерантність до абсурду», а в когось й "інтолерантність до маразму". Десь кричать «чорне», а десь «біле», та світ все таки кольоровий! Не треба, друзі, толерастії, як і бажання «холівара». Ніколи кидання у крайності не приводило ні до чого доброго. Важливо все таки бути людиною, шановні.
Наприклад, Гайтана мені не подобається тим, що вона не є найкращим виконавцем для такої співучої країни, як наша рідна ненька. І байдуже якого відтінку її шкіра. А щодо мови, то треба не примушувати, а стимулювати, крім випадків із держслужбовцями. І нікому не прийдеться боятися конкуренції з російською.
Михайло Шморгун
Толерантність — писана торба, холівар на цю тему неізбєжен… Але якщо до проблем відноситися по ранжиру дебільності, то толерантність займає в нашій країні знамените та специфічне місце. Воно нагадало анекдот -… Говорят даже, что перед одним из концертов, когда Цой стоял на улице и курил, к нему подошел то ли мент, то ли два фаната: «Чо, чурка, тоже пришёл на нашего Цоя посмотреть?»
Якщо говорити «толерантно», то загострення питання толерантності є породженням епохи постмодерна, у цій проблемі багато нашарувань і «дірок», які дозволяють натягнути це питання на своє его… Взагалі цікаво, що тепер всі дійсно важливі та значущі події відбуваються через «уявні» причини… Ідем до того, що війни будуть за ці цінності вестися…
Святослав Вишинський
До теми — новина з російського сегменту «LiveJournal»:

«Лайл Росситер (Lyle H. Rossiter) выпустил книгу «Либеральный ум: Психологические причины политического безумия» (The Liberal Mind: The Psychological Causes of Political Madness), информационная поддержка которой осуществляется сайтом www.libertymind.com.

Росситер закончил Чикагский университет (University of Chicago), ныне работает в частной клинике в Чикаго, обслуживает штат Иллинойс. Круг его научных интересов достаточно широк: от психотерапии до суицидов, но основная специализация — это возникновений патологий в личности.

В своей книге Лайл Росситер пишет, что либерализм, как и толерантность, является психическим отклонением, одним из признаков которого является то, что либералы защищают права воображаемых жертв и сражаются с воображаемыми врагами. Мир у либералов населён только притесняемыми («трудящиеся», «инвалиды», «меньшинства») и принуждающими («капиталистами», «большим бизнесом», «богатыми»), такие качества людей, как «свобода выбора, добровольная кооперация и моральная целостность» либералами игнорируются напрочь. Человек всегда ставится в зависимость от обстоятельств, как жертва произвола властей, как нуждающийся в мудром управлении и справедливом перераспределении материальных средств».
Святослав Вишинський
P.S. «Пастора Скотта Лайвлі будуть судити за виклад біблійного погляду на гомосексуалізм, як на гріх — це оголошено «злочином проти людяності». Про це повідомляє World News Daily.

«Мене, американського громадянина обвинуватили в переслідуванні гомосексуалістів, назвавши це «злочином проти людяності» — за те, що я в іншій країні говорив правду про Біблію», — заявив пастор. Він нагадав, що саме поняття «злочину проти людяності» увели європейські прихильники ліберальних буржуазних поглядів, і підкреслив, що в якості «складу злочину» йому ставлять тільки сказане і написане їм про біблійний погляд на гомосексуалізм».
Галина Дичковська
«Парадоксальна ліберальна психологія зводиться до постійних поступок власною ідентичністю» — цілком погоджуюся, тільки з поправкою, що не тільки ліберальна, а будь-яка «психологія)))» використовується саме для руйнування ідетичності.
Найцікавіше, що часто — в ім*я тої ж ніби ідентичності)))
Максим Пансик
Пане Святослав, message вашого посту зрозумів крізь призму власної особистісної суб'єктивності (зачепили за живе-болюче). Об'єктивність нагадала — уточнення, деталізація і «живий діалог». І тут пост Вадима Міського… своє ще встигну. Хотілось би почути ваші думки стосовно питань етнічного рейдерства і зіткнення культур — мусульманської і християнської на теренах Євросоюзу.(Аналогічне питання ставлю пану Вадиму).
Святослав Вишинський
Розміщу відповідь пізніше — найближчі дні не матиму технічної змоги долучитись до дискусії і відвідувати «ВКурсі».
Максим Пансик
Щиро дякую. Буду чекати.
Святослав Вишинський
Ситуація з ісламом двояка, як і оцінка: слід розглядати проблему не тільки у площинах европейського/азійського чи християнського/ісламського, але й — профанного/сакрального. З одного боку, користуючись ідеологією толерантності з усіма її вразливими місцями, вихідці з Азії та Африки під будь-якими приводами все масовіше осідають в Европі — аж до того, що в ряді країн розпочинаються громадські кампанії проти автохтонної релігії та культури, так що можемо вже говорити про тиху окупацію Заходу, котра провадиться в т.ч. демографічно — рівень народжуваності серед секулярних европеоїдів елементарно нижчий. З іншого боку, ясно те, що іслам займає в Европі нішу, звільнену католицизмом і базовими течіями протестантизму, тобто виконує ту роль, яку із себе зняла церква, почавши загравати з лібералізмом. У цьому сенсі ісламізація Европи, як не парадоксально це може звучати, на глибшому рівні є поверненням до «традиційності» як примату священного над профанним, і це також багато в чому пояснює двояке ставлення правих до подібних конфліктів, адже в завуальованій ісламофілії виявляється прихована ще глибше ностальгія за втраченим християнським (ширше: релігійним спадком).
Максим Пансик
Дякую, залишилось дочекатись відповіді пана Вадима і почитати цікаві думки інших… Для підриву або укорінення власної квінтесенції толерантності.
Святослав Вишинський


«What if they had a race riot?
And all different people, of all different races:
Black
White
Yellow
Brown
Stopped their stomping and screaming long enough to call a truce
And have a barbecue.

There's so damn many yellow people
The other races felt crowded
The white people
Made a profit on the barbecue
Which angered the black people
Who in turn vandalised the picnic area
Some brown people did a drive by shooting
And then some Jews walked on down and sold everybody guns
And then police came by to confiscate those guns
And at that moment when tensions were highest
When all the races were ready to resume the riot
A mullato newscaster came on the television news and said
The polls declared that everyone felt much safer now
The guns were confiscated
Wherupon the races turned their attentions from each other
And turned to their television sets
Each one shooting out cathode ray tubes like a bunch of Elvises
On peanut butter sandwiches.

All the races were temporarily so happy with this
That they cooled the interracial violence dig
Oh, but there were so damn many yellow people
That the other races felt crowded
And the white people
Made a profit, on an additional barbecue
Which angered the black people
Who in turn vandalised the picnic area.

And at that moment when tentions were highest
When all other races were ready to resume the riot
A mullato newscaster came on the television and said:
The latest polls declared that everybody felt much safer now,
That the guns were confiscated.»
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте