Думками українців

Днями Інтернет поповнився черговою петицією — цього разу частина ліберальної інтелігеції, очолена Тарасом Возняком, опублікувала звернення до Комітету опору диктатурі з приводу «недопустимості» його співпраці зі Всеукраїнським об'єднанням «Свобода». Партію націоналістів кваліфіковану як ксено- та гомофобську, а її виборців — як «антисемітів» та «расистів». Цитувати не буду. Мене більше здивувала реакція читачів мережевих видань. Достатньо відкрити «Українську правду» або веб-сайт газети «День» — і переконатись у тому, наскільки наукові звання та «европейські цінності» «перегукуються» з думками пересічних українців.

60 коментарів

Святослав Вишинський
Авторизовані коментарі варті цитування:

05.04.2012 12:53
Просто «немає слів»!.. Цей лист, як на мене, яскраве підтвердження давньої мудрості про «лихо з розуму»! В Україні твориться «кримінально-олігархічна диктатура», яка торгує суверенітетом та територією, брутально нищиться правосуддя, цинічно порушуються права і свободи людей, а деякі наші інтелектуали з усією «сміливістю та ентузіазмом», вартими більш достойного використання воюють з «антисемітизмом та ксенофобією» ВО «Свобода»! Таке враження, що ці інтелектуали прилетіли з космосу, а не живуть в Україні, яка 20 років виборсується з колоніальних лабет довжиною більш ніж 350 років, маючи за влучним виразом Дж.Мейса покалічене «постоталітарне, постгеноцидне суспільство». Чи може їх спіткала "історична амнезія", про небезпеку якої для повноцінного відновлення України писала О. Пахльовська. А може у них «атрофія совісті та співчуття» і їм не болить історична доля українців, як вона болить, наприклад Т. Снайдеру «Криваві землі»? «В своїй хаті — своя правда, і сила, і воля!» писав Т. Шевченко. Люди добрі, то де ж та наша спільна українська хата, як не в Україні! Але як тільки українці намагаються облаштовувати свою хату, їх зразу ж називають ксенофобами та антисемітами, допоки?!
Світлана Михалюк

/Коментар на веб-сайті газети «День/
Святослав Вишинський
05.04.2012 20:14
Здивував мене цей лист. Йде жорстока боротьба за долю України. Боротьба з українофобською кримінальною владою. Весь світ обурюється тим, що діється в Україні. Подолатиту згуртовану команду відвертого і нахабного криміналу дуже важко. В першу чергу тому, що українське суспільство розколоте. І це сталося не в останню чергу з вини української інтелігенції, яка в білих рукавичках хотіла стояти осторонь тої боротьби, що відбувалася. Згадаймо «противсіхів». То вони мали «золоту акцію», яку віддали зеку-президенту. Країна покотилася у прірву. Картина моралі просто жахлива. Оці випадки в Миколаєві, у Сімферополі… А мало таких повідомлень з усіх кінців України, коли син зарубав матір, молода мати викинула свою дитину на смітник?.. Чи усвідомлює інтелігенція свій обов'язок перед суспільством, чи не відчуває вона своєї вини в тому, що відбувається з народом? І от політичні сили, які усвідомлюють критичність ситуації нарешті (!!!) вирішили об'єднати свої зусилля в боротьбі з тоталітарною бандюківською загрозою. І де інтелігенція? не видно консолідації її сил. Давати поради та виставляти вимоги мають моральне право лише ті люди, які самі щось роблять для боротьби з страшною загрозою. Люди, які підписали той лист, фактично б'ють в спину КОДу, працюють на його розвал. «Розділяй і володарюй» — відома технологія з прадавніх часів. Як же не побачити той гачок, на який загарбники намагаються в черговий раз зловити українців? Та скільки ж можно наступати на ті самі граблі? Ще Ольга Кобилянська про це писала в 20-х роках минулого столяття. Підписантам не подобається ідеологія «Свободи»? Панове! Та хіба про ту ідеологію йде мова? Хіба в своїх виступах Тягнибок пропагує те, що вам не подобається? Він декларує спільні проекти, які напрацював КОД. Ну то поважайте КОД, який бореться. Він бореться, а ви, вибачайте, не дуже. Щось не чути було вашого обурення діями влади, якими обурюється весь світ. Не читав я такого листа від вас на захист Тимошенко чи Луценка, чи інших політв'язнів сьогодення. Борітеся! Тоді будете мати право щось вимагати та радити. Зараз такого права ви не маєте. Не заслужили. І ваші регалії в данному випадку мало чого варті. Не стріляйте в спину тим, хто бореться!
Вадим Шмирьов (Свириденко)

/Коментар на веб-сайті газети «День/
Святослав Вишинський
07.04.2012 13:05
Я вже приводив приклад 2-ї світової війни. Коли Рузвельт з Черчілем пішли на союз з патологічним тираном Сталіним. Щоб виграти війну. Невже наші рафіновані демократи відчевають себе настільки сильними, щоб відсікати від опозиції сили з тими чи іншими «заскоками2? Я маю массу претензій до Королевської, Гриценка і Ляшка. Але якщо вони можуть щось зробити для усунення відвертих злодіїв і бандитів від влади, то чому не співпрацювати з ними? Одночасно викраваючи їх підігрування владі — коли воно дійсно є. В тій самій Свободі є маса патріотичної молоді, яка повинна прислужитись Україні навіть якщо це не входить в плани керівної верхівки Свободи.
Володимир Шевченко

/Коментар на веб-сайті газети „День“/
Святослав Вишинський
08.04.2012 08:50
В європейських країнах править націократія, тобто влада корінноі нації. У Франції-французи, в Норвегії-норвежці, в Польщі-поляки і тому подібне. Наприклад, якщо б в Чехії країною керувала не корінна нація- чехи, а росіяни, то вона (Чехія) була би колонією Російської імперії (Федерації). Чи бажають європейці позбутися національної ідентичністі? ВІдповідь одна-ні! Подивиться, як французька влада захищає свою країну від масового прибуття іноземців та перетворення Франції у «звільнену» від корінних французів державу. Виходить, що етнічні французи — расисти, антисеміти та ксенофоби? У 43 осіб, підписавших відкритого листа до лідерів Комітету опору диктатурі, одна думка- залишити 65 мільйонів етнічних українців (нас стільки у 48 країнах), без власної держави, за яку сложили голови мільйони українського цвіту. У Харкові на Барабашовському ринку засилля іноземців. Вони відчувають себе повновласними господарями — етнічні українці та українки у них за рабів. І так по всій Україні. Президентами та віце-президентами українських телерадіокомпаній працють особи, для яких слово «український» як для бика червона ганчірка. Cучасна влада в Україні від Президента до чиновника районного рівня, як правило, не української ідеології. Її не турбує безумовне виконання положень нашої Конституції. Її турбують власні гроші. Як наслідок цього, мільйони етнічних українців, рятуючись від злиднів, їдуть працювати за кордон. Вони залишають могили своїх пращурів, до яких ніколи не прийдуть «біженці», яких зараз в Україні від 5 до 7 мільйонів. Я запитую у 43 підписантів: «Хто, крім ВО „Свобода“, найбільш повно захищатиме в парламенті права, Богом дані етнічним українцям, а саме: українську мову, культуру, світогляд, спосіб ведення господарства тощо?».
Михайло Кубах

/Коментар на веб-сайті газети «День»/
Святослав Вишинський
08.04.2012 21:45
Лист справляє враження елементарного паплюження. Панове пiдписанти, ДИСКУТУЙТЕ с Тягнибоком, Михальчишиним, Фарiон.
Олена Шклярук

/Коментар на веб-сайті газети «День»/
Святослав Вишинський
10.04.2012 13:34
Дуже жаль, що в нинішній складний з економічної і політичної точок зору час «підписанти» не знайшли іншого застосування для свого інтелекту, а лише для вбивання клину в КОД, який з таким трудом, нарешті, приходить до розуміння необхідності об'єднання проукраїнських політичних партій задля усунення від влади кримінально-олігархічне угрупування. Саме цей лист виглядає замовленим Кремлем, а не «Якби «Свободи» не існувало, Кремль змушений був би винайти таку партію», як стверджують «підписанти».
Петро Васьків

/Коментар на веб-сайті газети «День»/
Святослав Вишинський
Авторизовані коментарі із соціальної мережі «Facebook» на «Українській правді»:

Лариса Оріана _ 06.04.2012 11:04
___ Мені достатньо було одного прізвища, щоб зрозуміти звідки дує вітер
Вікторія Сюмар, журналіст, виконавчий директор Інституту масово інформації, Україна – часто доводилося читати її протимошенківські опуси.
Все ж таки хочуть Свободу витиснути з узгодженого списку опозиції – адже дуже багато свободівцям доведеться віддати дільниць на Зах. Україні.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Лариса Оріана _ 06.04.2012 11:09
Нам нічого сказати тим виборцям, які голосують за «Свободу» і підримують цю партію через свої расистські, антисемітські чи ксенофобські погляди.
___ Ну коли нема що сказати, то мовчали б, а свою позицію виказали на виборах – адже вас ніхто не примушує голосувати за Свободу.
А наразі скористалися з можливості сказати своє «фе» на вибір мільйонів – хоча знали, що вони вам відповісти не зможуть.
І ще – можливо хтось не знає – не бігають з ножами у Львові за нац. менами чи росіянами – все спокійно. Може тому і не мають що сказати автори цього пасквілю?

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Лариса Оріана _ 06.04.2012 13:10
___ Свобода вибору
Поки є вибір, доти є Свобода.
Щоб забрати у нас Свободу достатньо забрати вибір.
Вони хочуть запровадити в Україні двопартійність – до того йде. Це вигідно і Турчинову-Яценюку, це вигідно янеку.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Геннадий Рыбченков _ 06.04.2012 11:13
По-моему, смыслом жизни господина Возняка стало ненавидеть Свободу. Хоботов, это мелко. Ну найдите себе другую цель – детей там вывести в люди, дом построить. Не можете без политики -так создайте свою патриотическую партию! И тогда готовьтесь – найдется свой Вознь Тарасюк, который будет методично годами поливать вас грязью.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Леонід Пилипюк _ 06.04.2012 11:15
Ех, Тарасе, Тарасе… Саме через таких «тарасиків» і гибіє Україна останніх двадцять років. А може все ж краще гуртом подолати спільну сьогоднішню проблему, а вже потім кожен нехай гне свою лінію? Люди (народ України) розберуться.
Що до списку підписантів, то він мене не вразив. Авторитетних Українців немає. Так, кожної тварі по парі…

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Andriy Balan _ 06.04.2012 11:20
Мені, ровеснику України, не по дорозі з цим ліберально-демократичним СОВКОМ!

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Alex Shura _ 06.04.2012 11:26
Не в то время и не к тому месту. Только вместе можно сломать гигимонию приматов, а дальше пишите, грызите, переубеждайте. КОД – это временное явление, когда в стране диктатура – кокое нафик исключение? это ж читай – «ослабление», все «штыки» сейчас нужны.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Олег Марчук _ 06.04.2012 11:34
Список вражаючий, хто всі ці люди? половина списку парцює в могилянці, яка вже давно під Табачника лягла. Ви, пане Тарасе, розкажіть краще яка у Вас мотивація була радником Цимбалюка працювати.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Валерій Скрипченко _ 06.04.2012 12:28
Амінь!
Заклик до розвалу КОДУ. Пан Тарас і оці всі горе-підписанти повинні усвідомлювати що такими провокаціями практично допомагають привести до влади ПРдунів.
Підтримка «СВОБОДИ» – беззаперечно росте, бо якби було навпаки – не було-би таких опусів.
Українці обираймо ВО «СВОБОДУ»!

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Олексій Ярославцев _ 06.04.2012 12:42
))))) а ще з'ясувалося, що принцесса какає!))))
Якщо серьозно:
Лист – цілком є маніпулятівною провокацією, я навіть не знаю, чи треба його розбирати взагалі по пунктах.
Згоден з деякими коментаровами – лист перш за все направлений за розвал КОДу та збереження бандитів при владі.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Андрій Мохник _ 06.04.2012 13:59IP: 93.74.13.---
Возняк був третім номером виборчого списку «Громадянської позиції» Гриценка до Львівської обласної ради у 2010 році (http://zik.ua/ua/news/2010/09/29/247484 та grytsenko.com.ua/l-vivs-ka-oblast.html). Список не подолав три відсотки. Ось ціна «авторитету» Возняка. І після цього він пише, що «Свобода» регіональна партія))). У нас принаймні не три відсотки на місцевих виборах, а три голови обласних рад, три секретарі міських рад обласних центрів і міський голова обласного центру. Це не рахуючи інших посад у представницькій владі – на Волині, Поділлі, Київщині, Полтавщині.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Андрій Мохник _ 06.04.2012 14:07
Нещодавно «Громадянська позиція» об'єдналася з Українською партією Насалика, яка, як всім відомо, співпрацює з Партією регіонів, зокрема на Франківщині. Українська партія голосувала спільно з регіоналами за кандидата від ПР на посаду голови облради З.Митника, тобто проти свободівця Сича. Всі добре пам'ятають ставленицю Насалика Радецьку, яка називала галичан «циганами немитими» (http://gazeta.ua/articles/np/381330).
Але Возняк про таке об'єднання його рідної партії з підстилками режиму анічичирк. Значить одобряє))). Що ж це в дусі Партії регіонів, в дусі Табачніка-Возняка.
Не дивно, що такі опуси з'являються все частіше. Адже Возняк сам ішачить на режим Януковича, відробляючи юдині срібняки (http://blogs.pravda.com.ua/authors/miroshnychenko/4f33acab25725/). Від його хазяїв з Банкової Возняку поступила вказівка валити Комітет опору диктатурі. Ось він і старається, бідолага. Вже всі пальці стер об клавіатуру, поливаючи брудом «Свободу».

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Андрій Мохник _ 06.04.2012 16:20

Не треба пересмикувати. Возняк працює на владу – докази я наводив. Владі вигідно розколоти КОД. Возняк виконує вказівки своїх хазяїв з Банкової.
Але в ражі виконання Возняк у Великий піст засвітив свою антихристиянську сутність. Він засудив «Свободу» за гомофобний світогляд, який, за словами Возняка, «прямо cуперечить принципам, на яких відбувалася європейська інтеграція». Не знаю чим там і як саме Возняк мріє "інтегруватись", але Церква засуджує содомію як смертний гріх. Коли ж Возняк біснується, що «Свобода» не поділяє його прихильності до п.ідарасів і виступає проти, то це проблема не «Свободи», а Возняка і тих, хто дає йому трибуну, зокрема й у навчальних закладах Церкви.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Богдан Петлюрівець _ 06.04.2012 15:38
Ви вже задовбали лити лайно на Свободу,і не кажіть ми громадяни України, за всіх не підписуйтеся

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Ігор Якименко _ 06.04.2012 15:50
))) Ще вибори не пройшли, а у ліберастів душа вже в п«ятах.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Олександр Савченко _ 06.04.2012 16:13
«Водночас, це принципово антиліберальна партія»/
Наче в цьому є щось погане… Лібералізм – той же фашизм, тільки з елементами лукавства. Просто фашня, комуноїди і т.д. не приховували своїх людиноненависницьких ідей, а ліберали вам гарантуватимуть якомога більше прав та всяких вольностей, адже головне, якщо їм вірити – особистість з її правами. А ви спробуйте в ліберальній системі лише ЗАЯВИТИ, наприклад, про свою непідтримку гомосеків, спробуйте закликати до збереження традиційних християнських і національних цінностей і т.д. Ліберальна наволоч (не плутати з націонал-демократами і їм подібними) одразу зверне на вас увагу і спустить всіх собак за «фошЬІзм», «нетолерантність» і всяку подібну маячню. А як же моє ПРАВО висловлювати свою думку, панове ліберали, якою б вона не була? Чому гомікам, сектантам, у нас навіть українофобським екстремістам можна заявляти про свої погляди, а мені ні? Ось чому я зневажаю ліберастію.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Олександр Савченко _ 06.04.2012 16:20
Ідемо далі…
«багато ознак вказують, що фундаментальні переконання партії відзначаються нетерпимістю до меншин і прагненням до виняткової форми етнократії»/
Це які таки ознаки? Мені, як свободівцю, аж цікаво почути про себе і своїх побратимів, як ми ненавидимо і хочемо пресувати нацменів:)
Возняк взагалі брехун, тому що члени «альянсу європейських національних рухів» є при владі в кількох країнах Європи, а в Франції Мері Лє Пен входить в трійку найрейтинговіших кандидатів в президенти. Так хто там викликає «збентеження, відразу і сором в більшості європейців»?

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Олександр Савченко _ 06.04.2012 16:26
«Тим не менше, воно залишається регіональною партією, що розділяє, а не об'єднує Україну і про що свідчить невідповідність здобутих нею результатів на виборах у Галичині, з одного боку, та на решті території України, з іншого.»
Але рейтинг партії росте. Просто почалася вона з ЗУ, тому й результат такий. Шкода, що панове прохвесори цього не розуміють. А як ця партія розколює Україну – то ви мені розкажіть, наприклад, коли роздаю у себе в Чернігові партійну пресу. Перехожі молодшого віку часто вітаються «Слава Україні», старші бажають здоров«я і Бога в поміч (буквально). На Півдні й Сході у нас може й не такий авторитет (поки що), але й там від наших скарг не чув.
Далі щось коментувати просто лінь, ця стаття – плювання спинним мозком, суцільна брехня чи взагалі маячня (як про „розколювання країни“ і „регіональність“).

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Любомир Зятик _ 06.04.2012 17:59
У списку є Химка!!! Нонсенс навіть для ліберала і навіть для такого що працює на ПР включати ХИМКУ до даного списку!!! Не буду довго розписувати, але хто цікавиться історією, знають що це за персонаж. Хто ж ні, погугліть будь ласка.
Правда наявність Макарова і Галушка вразила… неприємно…

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Вадим Зіньківський _ 06.04.2012 18:01
Я зрозуміла, що Возняк за сексменшини, проти національної політики і вважає совків та бандитів, що голосують за Яника частиною українського народу. Або дурень, або ворог. На дурня не схожий, значить ворог.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Іван Гаврилко _ 06.04.2012 18:08
У пана возняка дві улюблені теми які хароші євреї, і яка погана Свобода…
Ще пан Возняк любить порозказувати байок про сланцесий газ, хоча в нафтогазовій геології орієнтується як свинопас в нанотехніці.
Возняк типовий галицький…

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Михайло Малярчук _ 06.04.2012 18:37
Тебе що чоловіче заклинело, що ти крім «Свободи» нічого не бачиш… все Україні добре, тільки от «Свобода» всім мішає і жити не дає… маразм повний… всі давно вже знають на кого ти працюєш… регіонлів і москалів… шкода що ти син славног Прикарпаття!!!

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Ordok Ku _ 06.04.2012 19:19
Звернення написане на замовлення. Це свідчить про те, що Свобода точно проходить в парламент. Значить там будуть лунати думки і ідеї близькі українському народові, які проповідує Свобода. Дальше так жити не можна – в своїй хаті має бути своя правда.
Що ж до п. Возняка – «все це на його совісті». Львівських хрунів ми вже багато знаємо – буде ще на один більше.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Богдан Родович _ 06.04.2012 20:07
з тих усіх прізвищ, які фіґурують підписантами даної вочевидь усе ж провокаційної цидули з повагою ставлюся лише до Макарова
Від себе мушу додати: СТАВИВСЯ ДОТЕПЕР! Серед аспірантів, яким за ці підписи щось пообіцяли, Юрій Макаров єдина самодостатня особистість… Така собі раритетна лєпта Пилата серед купи глиняних уламків. Та й та, як виявляється, фальшива…

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Володимир Звенигородський _ 06.04.2012 22:37
Якщо б таке написали комуністи чи вітренківці, навіть не коментував би. Однак людина з претензією на "інтелектуальність" могла б почитати європейські новини за останні півроку. Зокрема, щодо заяв президентів Німеччини та Франції, в яких йдеться про провал ідеї мультикультурного суспільства.
Якщо людина не приховує своєї національности, пишається нею, в Україні вона ризикує бути названою расистом та фашистом. Це і є наслідком тих «толерантних традицій», які так береже Возняк. Чомусь підписанти не закликали рятувати українське кіно, книгу, культуру, історію та й, зрештою, все українське, що ще животіє. Ні, краще мочити «Свободу», котра це все українське захищає… Зрештою, Тарас (за логікою Возняка, виходить, теж фашист) актуальний і сьогодні: підніжки Польщі, грязь Москви…

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Andriy Miheev _ 06.04.2012 22:39
Дурний і бездарний наклеп на Свободу. А серед підписантів немає жодної відомої шанованої людини, все якісь недоноски, ще й не з України половина. Ганьба!

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Михайло Кепещук _ 07.04.2012 00:23
Ми закликаємо усіх українців висловити свою незгоду з ідеологією «Свободи» заради демократичного, толерантного, відкритого і рівноправного українського суспільства.
Запроданці-толерасти, не вийде у вас ЗАКОЛИСАТИ українців.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Moskaluk Marko _ 07.04.2012 08:22
Навіть не до слова прочитавши:
Пригадалось: «Ми пахали...» Де ж ті «пахарі» типу Возняк залишили ріллю?! Де кинули в неї зерно надії й правди? Хоч би не заридати…
Як на мене, не спокушеного полум'яним словом хоч одного з вище підписаних, то так і мрію: свободівці, ау! дайте частіше про себе знати, бо вже завертівся чорторий навколо вас. І нас, виборців…
Піховшеки, бузини, возняки, лихо їх побери! Вигулькують в саме той момент, коли чухає українець потилицю: до кого б то зі своєю гіркою думою, щоб і ставок був, і млинок, і вишневенький садок? Свободівці -то не обіцяють…
Українця скільки не дури, він повірить. Проте будь-яка піраміда з часом розсипається. От і сидить українець на її руїнах. І я з ним. Хоч криком кричу: не вірю!!! Ні вознякам, ні тим, хто їм «бабки» кидає за маячню…
Свобода гаряча, неістова, молода й весняна, то чому б не спробувати??? Втрачати нічого, бо ні ставка, ні млинка, ні вишневого садка. То щоб не було: «О дайте, дайте, мне свободу!» Розумієте?

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Олександр Гаврилюк _ 07.04.2012 09:04
Такі «звернення» крім сміху нічого іншого не викликають.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Сергій Яценко _ 07.04.2012 11:42
Одразу видно – «назустріч виборам». Все більше з'являється подібних статей, які поливають брудом Свободу. Значить Свобода все вірно робить.
Завдяки наполегливій праці свободівців (як партійців так і прихильників) Свобода стає єдиною силою українців.
Слава Україні!

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Томаш Лелекач _ 07.04.2012 11:55
Возняк московський провокатор та один з учасників п'ятої колони…

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Олександр Сосуля _ 07.04.2012 15:12
Вчора в Харкові відбулася зустріч з лідером Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олегом Тягнибоком.
Я не пошкодував часу і відвідав цей захід. І скажу, що дарма не сходив.
Основний і головний висновок – Олег Тягнибок-другий.
І він небезпечний. Небезпечний для своїх політичних конкурентів і небезпечний для влади. І нехай його рейтинг на даний момент є найменшим серед тих, хто вважається основними гравцями на українському політичному олімпі, однак, за моїми відчуттями, у найближчому майбутньому все може змінитися.
Перше, що кидається в очі, коли слухаєш і спостерігаєш Тягнибока-це цілісність його образу. Ніяких розбіжностей і протиріч. Все в рамках націонал-соціалізму, а тепер ще й з людським обличчям.
Ніяких тобі «жидів» і «москалів», ніяких «КГБістів» і «комуняк». Немає цього.
Є абсолютно здорові міркування, про глобальної та національної політики. Є розуміння українських проблем, а головне пропонуються шляхи їх вирішення.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Олександр Сосуля _ 07.04.2012 15:13
Самі рішення я аналізувати на предмет їх фантастичності я не можу, однак на перший погляд, все виглядає логічно.
Друге. Це повна відсутність критики своїх політичних опонентів. І це я називаю партійною дисципліною. Прийнято рішення про співпрацю і все. Табу. Це Вам не Анатолій Гриценко, який начебто і намагається утримуватися від критики, але все одно не може без неї обійтися.
Тягнибок-може.
Кілька разів, особливо завзяті прихильники намагалися вивести дискусію на рівень критики колег-опозиціонерів, проте пан Тягнибок, з несподіваною для мене толерантністю, все це вміло згладжував і не йшов на повідку в максималістів…
Причому, в середині дискусії, зробив цікавий фінт. Запитав у залу, що важливіше-збереження самоідентифікація партії чи повалення режиму Януковича? Природно, друге взяло верх у прихильників.
До речі, самих прихильників було не так вже й мало, по підрахунком організаторів-людина триста. У залі були присутні в основному літні люди.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Олександр Сосуля _ 07.04.2012 15:14IP: 178.137.192.---
Це вже не настільки важливо. Важливо, що імідж-то вже інше. Без різких стрибків, плавно перемістився в політичний центр.
До речі, за всю зустріч, я ні разу не почув згадка ні Шухевича, ні Бандери. Втім, до кінця я не досидів і міг просто не дослухати.
Може бути подібна поведінка пов'язано з тим, що пан Тягнибок все ж розумів, що знаходиться в Харкові і риторика повинна бути більш м'якою? Хоча, знову ж таки, м'якою я б її не назвав. Швидше прямий і гострою, як армійський штик. Але без непотрібних провокацій.
І ще. Пан Тягнибок, абсолютно спокійно інформував своїх прихильників про те, що нинішньою осінню, мирна передача влади навряд чи відбудеться. Навіть якщо переможе опозиція. Причому це було сказано не істерично, без патетики з метою мобілізації партійців, а як то спокійно і я б навіть сказав буденно. Саме як інформація.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Олександр Сосуля _ 07.04.2012 15:15
Підсумувавши свої враження, можу тільки повторитися. Сьогодні Тягнибок-лідер досить нечисленної партії для того, щоб мати вагомий вплив на українську політику. Але завдяки своїй чіткій позиції, а головне грамотно скоригованого іміджу, чим далі, тим більше буде добирати прихильників і послідовників. І хто знає, в один прекрасний момент, може статися так, що незабаром соціологи зафіксують, що вже й Тягнибок у другому турі в стані перемогти чинного президента, нарівні з іншими лідерами.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Олександр Сосуля _ 08.04.2012 00:44
Якщо нема в промовах, це не означає що нема в головах і в ідеології.
Націонал-соціалізм з людським обличчям?
Гітлер в пеклі добряче веселиться, якщо до нього донесло цю нісенітницю
Ваші асоціації можуть лише казати одне – ви не дозріли це сприйняти, або перезріли після Ющенка.
Коли для вас Тагнибок – Гітлер, а арієць – живий український патріот, то де можна говорити про відродження єдиної держави, от і вся істина.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Сергій Аксанюк _ 07.04.2012 21:57
ВО Свобода це та партія яка не має політичних тушок і не матеме ніколи!!!
Шановний Возняк ви тушка яка служить ,, голубим регіоналівцям,, котрі нюхом чують що їм не встояти під натиском Опору!
ВО Свобода це ідеологічна правильна партія яка повалить диктаторське правління ,, голубич регіоналівців,, і заставить Україну процвітати!!!
СЛАВА УКРАЇНІ!!!

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Ostap Kanaka _ 08.04.2012 02:53
Пане Возняк, Ганді казав, що немає нічого гіршого від інтелегенції, вихованої тоталітарними режимами. Заява, яка підписана Вами і цими людьми, лише ілюструє цю думку.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Michal Topov _ 08.04.2012 11:42
Як вже задовбали ці… сикливі ліберали, типу Возняка, і ця технічна псевдоінтелегенція!!!

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Michal Topov _ 08.04.2012 11:49
Гроші не пахнуть – правда ж, пане Возняк?.. (документ)
blogs.pravda.com.ua/authors/miroshnychenko/4f33acab25725/
«Возняк Тарас Степанович працював на посаді помічника голови облдержадміністрації патронатної служби апарату обласної державної адміністрації з 18 жовтня 2011 року до 7 листопада 2011 року та звільнений із займаної посади за угодою сторін» (лист Львівської ОДА від 23 листопада 2011 року N8/13-9208/0/2-11/4-4)

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Michal Topov _ 08.04.2012 12:06
Україна, яка всій час була під окупацією тих чи інших ІМПЕРІЙ, і за часи яких та її територію наїхало чи мала кількість інородців, перетворилась у гуртожиток, де встановлюются правила наїхавшої меншості, притому більшість повинна мовчати, так як при відкриті рота, вони автоматично попадають в категорію фашистів (це навідь не маразм, це куда гірше, це сучасна псевдо демократія, де закони природи запінюються законами <...>)!!!

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Michal Topov _ 08.04.2012 22:37
Всі збирали, ну-ну… лише вашими словами
Українці достатньо пролили крові і в І світову війну, і в громадянську, і в ІІ світову війну, і після неї… так що Сталіна свого, собі запхайте подальше)!!!
Ми чужих земель не забирали, і окупантами ніколи не були!!!
Нікому СВОБОДА не забороняла і не забороняє проводити свої мітинги і т.д. (для комуністів-окупантів виняток), Зах.Україна завжди була на демократичних засадах!!!

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Michal Topov _ 08.04.2012 23:11
Ви мені будете розказувати про Європу???
Ви там жили???
Я так!!!
Візміть статут СВОБОДИ, програму партії, і найдіть те, що вас так встрах кидає!!!
Націоналізм, це не нацизм, тим більше 21 ст.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Michal Topov _ 08.04.2012 23:33
Вся різниця в тому, що у країнах ЄС, партії тих чи інших країн, побудовані на патріотичних засадах до своєї держави,… а що у нас???
… який патріотизм в ПР, КПУ, ПСПУ, Родіна, Руский Блок, Союз і інші, ви щось подібне бачили в Європі???
Я вже писав, візміть статут і програму партії СВОБОДА, і приведіть приклад що вних не так???
А те, що хтось-щось сказав (де що радикального)… то ще не означає що так зробив!!!

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Michal Topov _ 09.04.2012 09:48
Свобода проукраїнська партія В УКРАЇНІ, яку не можна порівнювати з проросійськими партіями В УКРАЇНІ.
Що до Громадської Позиції (їх час ще не прийшов), в Україні при владі кримінальники і сатанисти, а їх лібералізмом не взяти, а патріотизмом можна (патріотом може бути і не українець за нац.)!!!

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Ігор Леневич _ 08.04.2012 14:25
Такі як Возняк завжди з'являються перед виборами, як… гриби після дощу!!! Навколо таких гуртується багато грошолюбивих так званих «науковців»!!! «Наукові статті яких залежать від вітру – з якої сторони дме (смердить). На таких звертати увагу собі соромно!!!

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
Oksana Dmytriv _ 09.04.2012 12:09
Цей лист – банальний набір загальних фраз, надуманих та перекручених фактів. Пустомовство – це гріх, та, мабуть, не мені вчити вас про гріховні блуди. І мені щиро жаль людей, які потрапляють під тотальний вплив отаких пустомельців та медіа, і не вміють робити власних умовиводів.
На сьогодні окрім «Свободи» ніхто не представляє інтереси української нації, всі борються за права людей. Для українського народу, який століттями перебував під чужим гнітом, повернення до родового, національного коріння допоможе відчути себе єдиною спільнотою та віднайти свою нішу на світовому просторі. «Свобода» не регіональна партія, просто внаслідок зомбування проросійськими медіа (яких на Сході значно більше, ніж на Заході) та відголосів імперії та союзу, у мешканців Сходу України ще не прокинулась національна свідомість.

/Коментар на шпальтах Інтернет-видання «Українська правда»/
Святослав Вишинський
P.S. Кілька сотень анонімних коментарів пропущено, однак картина в цілому подібна до авторизованих — переважна більшість читачів Інтернет-видань листа інтелігенції категорично не сприйняла. Мережева «соціологічна вибірка» не репрезентативна, однак наочна. Висновки — попереду.
Святослав Вишинський
P.P.S. Не до теми, однак: показова відмінність у рівні читацької аргументації на шпальтах видань «Українська правда» і «День». Останнє демонструє на порядок вищий рівень дискусії в коментарях.
Святослав Вишинський
Неоднозначна відповідь на лист пролунала і зі сторони нового лівого середовища, зокрема, у статті Володимира Іщенка «З неолібералами – проти «Свободи»»?:

«За згадками про «неоімперіалістичні схеми Москви» стоять відомі конспірологічні теорії про ВО «Свободу» як політтехнологічний проект чи то Партії Регіонів, чи то безпосередньо Кремля. Однак, вони ігнорують глибокі соціальні корені її популярності та й узагалі причини виникнення ситуації, коли «демократична опозиція» відкрито об'єднується з крайніми правими. Як, власне, ігнорують і неоліберальну політику самої «демократичної опозиції», яка встигла дискредитувати себе ще до того, яка увійшла у союз зі «Свободою».»
Олег Тудан
искать адекватных людей среди комментаторов на новостных порталах — гиблое дело.
Святослав Вишинський
По-своєму, це так, але саме тому звертаю увагу тільки на авторизовані коментарі із «Google+» або «Facebook» — якщо взагалі звертаю. В даному випадку все ж коментатори не далекі від істини.
Адам Чесноков
Хочу висловити свої думки про патріотизм, про «Свободу». Жию я у селі. Вищої освіти здобути не зміг. Як я можу відчувати себе патріотом цієї країни, якщо я думаю як вижити. Вам, пане Святославе, добре сидіти в університеті і філософствувати над патріотизмом, націоналізмом, толерантністю. Більшість молоді хоче виїхати з України, бо не бачать у ній свого майбутньго, а політики-лицеміри грають на історії, розколюючи народ і сіючи смуту. Я не є прихильником «Свободи», але є щось у цій партії, що і подобається мені, наприклад, бажання радикально змінити владу, також подобається, що ця партія входить до складу КОД. Не подобається — надмірний націоналізм, расова дискримінація, надмірна увага до історії.
Ще висловлю свої погляди з езотеричної точки зору. В астрології за патріотизм, націоналізм, минуле відповідає стихія Води (наукою доведено здатність води запам'ятовувати інформоцію). Знаки зодіаку Януковича і Тягнибока належать до цієї стихії, тому вони для реклами своїх партій вибрали синій колір — колір стихії Води. Гітлер вважав, що символи мають містичний вплив на маси людей. Подивіться на наш прапор: у верхні частині знаходиться синій колір, а в нижній — жовтий. Деякі містики вважають, що дуже недобре таке розташування кольорів, навіть якась жінка їхала з Японії чи з Китаю до Кравчука в 90-х і просила «перевернути» прапор. Синій колір символізує пасивну енергію, а жовтий — активну. За 20 років нічого не змінилося у цій державі, а навпаки — стало гірше. Ми жиємо минулим, а побудувати нічого не можемо.
Коли настала епоха двох Вікторів (їхні астрологічні знаки належать до стихії Води) — над Україною зависла загроза розколу. Епоха двох Леонідів завершилася революцією, подивимося чим завершиться епоха двох Вікторів.
У кожному гороскопі є точки, які називаються «Північним вузлом» і «Південним вузлом» або «Драконовою головою» і «Драконовим хвостом». Північний вузол символізує ті якості, які нам потрібно розвивати, а Південний — якості, які нам дано при народженні. У гороскопі України Північний вузол знаходиться у знаку Козерога (стихія Землі), а Південний вузол знаходиться у знаку Рака (стихія Води), тобто це означає що наш народ знаходиться під великим впливом минулого. Великий негативний вплив на світогляд наших громадян мав СРСР. Рабська психологія відіграє великий вплив уже у незалежній Україні. Для того, щоб вижити у радянські часи, потрібно було красти. За часів Сталіна крали мало, бо боялися кари, після Сталіна стали красти так, що аж розпався союз. Потрібно будувати країну, більш бути прагматичними. Дай Боже нам усім вийти з минулого! СЛАВА AСТРОЛОГІЇ!
Святослав Вишинський
Як правильно висловився Юрій Михальчишин: потрібно розділяти поняття «країни» та «держави». Для патріота нині є країна Україна, але держави Україна сутнісно не існує — окрім як на папері. Націоналізм — це не абстрактна ідеалістична концепція, а конкретна технологія мобілізації мас, у т.ч. для вирішення соціальних проблем. Досвід діяльності «Свободи» в Києві це наочно демонструє — проте варто погодитись, що в ряді регіонів дехто вбачає основною формою громадської діяльності безкінечне покладання квітів до могил минулих героїв. Однак час не стоїть на місці, ситуація змінюється симетрично до реалій сучасності.



P.S. В університеті не «сиджу» і не «філософствую», однак тим, хто там працює, жити особливо не легше. Погодьтесь, смішно говорити про розвиток науки, коли молодий викладач вищого навчального закладу з науковим ступенем отримує зарплатню від 1500-1600 грн. на місяць — за теперішньої інфляції та умов життя. Якщо при цьому має повну ставку, а не 3/4 або 1/2, як у багатьох.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте