Морда з білборда

Мій давній товариш Андрій Волошин висунув свою кандидатуру до Верховної Ради України по Святошинському району Києва. Попри всю незвичність такого кроку і справді цікаво: чи готовий виборець голосувати за свого сусіда, а не за «морду» з білборда?

9 коментарів

Святослав Вишинський
«Мені кажуть, що шансів немає. Шанси є завжди». (Андрій Волошин, «Рішення»)
Михайло Шморгун
Участь у виборах, змінює людину… Іноді вона стає більш адекватною, але у більшості випадків — кандидати розочаровують, бо показують своє справжнє лице…
Михайло Шморгун
Андрію… бажаю удачі!
Святослав Вишинський
Гадаю, стратегічно з твоїми думками резонує позиція Андрія Волошина, попри те, що медіа-сфера без капіталізації не може бути достатньо ефективною:

«Олігархи та бізнесмени не шкодують грошей на вибори. Ви, можливо, відчули ще під час Євро потоки політ. агітації. Нічого, ще трохи і політичні теми заповнять ефір вщент. На найближчі 3 місяці, може довше.

Кандидати без великих виборчих фондів будуть смушені звернутись до доступніших засобів, як то розклейка/роздача листівок та інтернет. Інтернет дає змогу висловитись будь-кому. Електронні ЗМІ та джерела інформації важче придушити, закрити, купити.

На відміну від старої «еліти», яка часом не відчуває себе комфортно в інтернеті, ми, нові молоді політики вже давно розуміємо його переваги.

В Києві найбільший відсоток користувачів інтернету. Я впевнений, що це дає змогу новим, менш відомим кандадатам, донести інформацію про себе. Так і має бути. Парламент – це не інвестиційний проект, куди вкладають великі кошти і потім намагаються максимізувати прибуток завдяки продажу голосувань. Політична кампанія може і має проводитись малобюджетно. Кошти краще витрачати на стратегічні проекти та новітні технології.

Безвідносно до своє кандидатури, я впевнений, що зараз час молоді перемагати стару бюрократію. Вже час інтернету перемагати великі, неповороткі канали та інформагенства!»

(Андрій Волошин, «Чи переможе інтернет?»)
Михайло Шморгун
Я погоджуюсь з думкою Андрія. Але головний ресурс не інтернет, а сам Кандидат.The Medium is the Massage ))) як то кажуть…
Святослав Вишинський
Виступ на радіо «Свобода» 24 серпня 2012 р. (відео):

Святослав Вишинський
"… Надходять пропозиції співпраці за кошти. Я хочу сказати, що які б не були цікаві пропозиції – я їх відхиляю. Хоча б тому, що не маю на це бюджету. Більшість своїх заощаджень я витратив на кандидатський внесок в ЦВК. Решту бюджету буду розподіляти скромно та рівномірно. Тому представникам піар-кампаній та людям, які хочуть підзаробити на виборах я мушу порадити звертатись до інших кандидатів".

«Я прекрасно розумію важелі фінансового та адміністративного ресурсу, але в мене є своя мета. Вірю, що ви мене підтримаєте, бо Вам, як і мені набридло жити в системі, системі, яка працює тільки «на своїх», в системі, яка намагається зосередити ресурси всієї країни в руках кількох осіб...»

(Андрій Волошин, 7 серпня 2012)
Святослав Вишинський
Стосовно досвіду автономного фінансування, прозорої звітності і доступного спілкування з виборцями:

«Я відкрив свій виборчий фонд. Даю реквізити тим, хто захоче підтримати мою виборчу кампанію. Якщо наприклад 100 однодумців зроблять внесок по 100 гривень, це вже буде 10 000 гривень, яких буде достатньо для друку перших агітматеріалів. А я вірю, що однодумців в мене більше.

Рахунок: 26432080265000, ПАТ “КБ “Надра”, МФО 380764
Добровільний внесок у передвиборчий фонд кандидата у народні депутати України одномандатного виборчого округу N219 Волошина Андрія Віталійовича.

Для того щоб зробити внесок потрібен буде паспорт. Також – “У платіжному документі при цьому обов’язково зазначаються прізвище, ім’я, по батькові, дата народження, а також місце проживання і адреса житла особи.” (стаття 50, частина 4) Згідно зі статтею 50 Закону “Про вибори народних депутатів України”, добровільний внесок до виборчого кандидата у депутати в одномандатному окрузі не може перевищувати двадцяти розмірів мінімальних заробітних плат. Тобто не більше 20 000 гривень.

Будь-ласка не робіть анонімних внесків, це заборонено законом, і такі внески швидше за все не будуть зараховані до мого виборчого фонду. Рахунок я був зобов’язаний відкрити по закону. Зроблю детальний звіт по використаним коштам».

(Андрій Волошин, «Виборчий Фонд»)
Святослав Вишинський
«Приклад правильної виборчої логіки» (Олена Семеняка):

«Вот наконец-то сел почитать про мажоритарщиков, которые балотируются по моему округу www.cvk.gov.ua/pls/vnd2012/WP033?PT001F01=900&pf7331=219 Знаете про 10 негритят? Тут почти тоже самое, только 31 кандидат.

И так, имеется 31 кандидат. 2 снялись = итого 29 кандидатов. Тот модель рекламная, та менеджер с доходом в 11к гривен в год, те вообще непонятно кто. Я вот боюсь людей, о которых ничего невозможно найти в поисковиках. Они либо нихрена не умеют пользоватся вебом, либо параноики. Так, что список укоротился ~ процентов на 60 = итого 10ка кандидатов.

Отбросим всех партийных. От Свободы — никого, а у остальных партий новых лиц нету (технических кандидатов из технических партий в расчет не берем) — минус 6 = итого 4 кандидата. Отбрасываем всех, кто висит/висел на бигбордах. Что-то мне подсказывает, что нормальный человек не станет тратить бабло, на то что бы развесить себя повсюду (привет бигбордам с Зибровым по Обуховской) — минус Пабат = итого 3. Убираем всех, чья биография пересекается с Регионами — минус Трошин (кстати, Герой Украины по версии 2011 года) = итого 2.

Остались Миколаєнко и Волошин. Одного показывают по 5 каналу и в рекламе, у другого есть ролик на ютубе, сайт и реклама в фейсбуке. Вообщем пойду послезавтра проголосую за Волошина и ООО Свободу».

(Богдан Плешка, «Сделать выбор не вставая с дивана. Округ 219», «Facebook», 27 октября 2012)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте