Кишка тонка

Сьогодні на телеканалі "Інтер" в ефірі програми «Велика Політика» мали відбутись дебати між представниками провідних політичних сил, що балотуються до парламенту. Серед інших було запрошено лідера Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олега Тягнибока: проте вхід на студію йому перекрив спецпідрозділ «Беркут». За неофіційним поясненням ведучого Євгенія Кисельова, цитованим прес-службою партії, «вказівку не пускати Тягнибока і свободівців на ефір дало керівництво каналу».

В мене запитання до особливого «порядного» російського журналіста: чому Ви, як професіонал, не наважились озвучити ситуацію в прямому ефірі, в присутності Миколи Азарова, Віталія Кличка, Арсенія Яценюка і Петра Симоненка? Всього лиш звернутись перед багатомільйонною аудиторією до прем'єр-міністра і попросити впустити запрошеного Вами гостя. Поставити в незручне становище і відмовитись продовжувати прямий ефір в умовах утисків свободи слова. Чи совісті повно, але кишка затонка?

14 коментарів

Олег Тудан
Порядочный российский журналист вряд ли поедет в/на Украину делать карьеру.

Мне нравится, например, Фриман Доренко, врывающийся по разным темам, а вот спектакли Киселева повергают в уныние.
Святослав Вишинський
Як би не було, Євгеній Кисельов — розумна та інтелігентна людина, його ефіри дивитись куди приємніше, аніж програми інших українських та неукраїнських журналістів. Але ж навіщо стільки розмов про «журналістську етику» і «стандарти», якщо зубів її захищати не вистачає? Тут і справді не вистачає когось a la Сергій Доренко.
Олег Тудан
давайте как-нибудь здесь обсудим триединство Киселева-Шустера-и-этого-смуглого-как-его-там.

Понятно, что они профессиональнее, но от этого, как мне кажется, еще более продажны.
Святослав Вишинський
Не люблю постколоніальні бесіди про «руку Москви», однак усе-таки ненормально, що провідні політичні ефіри у великій европейській країні ведуть іноземні журналісти — і найчастіше іноземною мовою. Щодо розцінок — чутки ходять різні, однак на гарячому іще нікого не впіймали. Тим не менше, необ'єктивний та маніпулятивний характер деяких програм більш ніж очевидний.
Олег Тудан
Будьте точны, Святослав, не рука Москвы, а «длинная рука Москвы».

Мне такая формулировка больше нравится и даже сниться иногда.
Роман Стадник
ох вже ця «долгорукая Москва» :)
Святослав Вишинський
"… Почала з'являтися інформація, що справжнім режисером цих ток-шоу є російській політтехнолог Ігор Шувалов, який працює на главу адміністрації президента Сергія Льовочкіна. Тоді ж з'явилися підозри, що влада використовує ці популярні програми для формування потрібної суспільної думки". (Сергій Щербина, «Політичні ток-шоу. Маніпуляції у болоті», «Українська правда», 26 жовтня 2012)
Роман Стадник
професійність якраз і полягає в тому, як правильно і дорожче себе продати :)
Святослав Вишинський
У мережі «YouTube» і на веб-сайті ВО «Свобода» з'явилось відео та детальна інформація про подію:

Святослав Вишинський
«Українська правда» цитує заступника голови ВО «Свобода» Андрія Мохника: «Подзвонили Кисельову, він сказав, що телеканал „Інтер“ не відміняв запрошення. Він же сказав, що Валерій Хорошковський розпорядився не допускати „Свободу“ на телеканал. Тому що Петро Симоненко і Микола Азаров влаштували істерику, що вони не будуть зі „Свободою“ в ефірі».

Однак зверніть увагу: в ефірі «Великої політики» її ведучий Євгеній Кисельов, уже знаючи про інцидент, ні словом не обмовився про нього і вів мову лишень про чотири партії, які, за його даними, мали би проходити до парламенту — хоча незадовго до ефіру мав намір говорити про п'ять політичних сил, серед яких Всеукраїнське об'єднання «Свобода».
Святослав Вишинський
Фотографії зі вчорашніх подій на телестудії каналу "Інтер":





Святослав Вишинський
Відео з подій на Кіностудії ім. О. Довженка (продовження):

Максим Пансик
Пане Святослав, боюся іншого. Дай Боже, щоб то тільки недовіра і занадто сильна особистісна підозрілість.
Адам Чесноков
Констянтин Дараган прогнозує Олегу Тягнибоку велике політичне майбутнє.
www.astrology-online.ru/comments-03-11-2012.shtml
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте