Хотели как лучше

Вчорашня презентація самвидаву «Свая!» завершилась звичним чернівецьким «трешем». Якщо початок дійства ще можна було характеризувати як "інтелектуальний", то кінцівка вийшла традиційно: «Хотели как лучше, а получилось как всегда». Тож і не дивно, що коли мова йшла про «Сваю!» — більшість аудиторії курила надворі чи затарювалась горілкою, пивом, хлібом і майонезом у сусідньому гастрономі. Складається враження, що в Чернівцях принципово немає різниці між тим, які акції влаштовувати — все рівно прийде публіка, однаково голодна до «сейшенів». «Газернал», власне, нікого і не цікавив: зачитаних облич у кав'ярні «Harmonie des Kaffes» було непомітно. ("… Убил бы вас на месте — никакой разницы").

Тим не менше, не без відкриттів — e.g. проект «Antifront». Беручи до уваги разючу невідповідність музики та аудиторії, цей перформенс можна вважати проявом авторської іронії. У самій «Сваї!» — текст Олега Тудана про творчість та мистецтво, сторінка-цитата Альбера Камю і кінцева стаття «Творчество.и.свобода» by Topolya. Особливий акцент на вкладках «No more beautiful pictures», у сенс яких, схоже, ніхто й не намагався вникати. (Дизайн другого випуску видавався кращим). Узяв два примірники — для себе і для особи з гарним смаком.

12 коментарів

Олег Герман
Ще здалеку, підходячи до кав«ярні» можна було зробити висновок про «дійство» яке чекатиме всередині: гамірний натовп "інтелігенції", хто з цигаркою, хто зі слабоалкоголкою (це ще перед самим початком). Тож несподіванки не було, коли я зайшов у кав«ярню. Музика… На любителя… Щодо „Сваї“, то так і не вдалося сформувати своє враження. Презентація — швидше привід зібратися, ніж щось більше… Одне можу сказати точно, що культурною подією це важко було назвати.
Олег Тудан
«Складається враження, що в Чернівцях принципово немає різниці між тим, які акції влаштовувати — все рівно прийде публіка, однаково голодна до «сейшенів».»

Вообще да, я был бы рад, если бы 95 процентов людей, пришедших в воскресенье, навсегда бы после смерти остались куражить в «Паблике» с его умеренно дорогим пивом и развлекательной музыкальной программой, но один-единственный раз, когда я поверил в чудо — это было 17 марта этого года, на Aorte Fest в помещении «Буковинки», на котром из полторы сотни присутсвующих было не более ДЕСЯТИ черновицких, учитывая Videonoise с техподдержкой. Да, там тоже был алкоголь и прочие милые штуки — но не как повод, а как следствие.

А черновицкая публика в тот вечер хлестала алкашку в паблике по поводу дня святого Патрика, за что ей большое спасибо — она не испортила своим неадекватным присутсвием вечер хорошей музыки.

«Беручи до уваги разючу невідповідність музики та аудиторії, цей перформенс можна вважати проявом авторської іронії.»

Святослав, если вы оставались до конца выступления «Antifront», вы не могли не слышать в последней композиции монолог Мамонова из финальной части фильма «Пыль». Так вот, этот монолог не был импровизацией, он планировался как обращение к аудитории, состав и уровень алкогольного опьянения которой было трудно не угадать заранее.

Я стараюсь не любить всех людей одинаково, но почему-то людей с претензией я не люблю больше обычного.
Святослав Вишинський
"… Убил бы вас на месте — никакой разницы", — цитата з того ж фільму. І з того ж монологу. Проблема не в алкоголі, а в тонкощах взаємодії з ним.
Олег Тудан
точно, я невнимательно читал)
Олег Тудан
и, кстати, нет никаких тонкостей, проблема в отсутствии осознанности любого процесса — в том числе и употребления алкоголя и Прочих Милых Вещей.
Олег Тудан
По следам презентации.




Antifront live at «Svaya» magazine presentation 04.11.12 from Trent Mzfk on Vimeo.

 
коментар було видалено
Олег Тудан
шото видео не отображается, чорт.
Ігор Гамаль
Святослав Вишинський
Фраза «Вы тупой» (3:18) змістилась на 1-2 сек. вперед. («шутка»). Вельми цікаве відео. Хто ця красива пані в кадрі на 1 хв. 10 сек.?
Олег Тудан
Я долго (и даже сейчас) переживал, чтобы именно эта фраза никого не задела как личное оскорбление, ведь этот монолог ни к кому лично не относится, это вневременное… впрочем, это все технические моменты.

Девушка, о которой вы спрашиваете — Исупова, сестра одного отличного и харизматичного человека, эффектная дама, согласен.

Поскольку данный проект закончен, Antifront уходит в совместную работу с Димой Гусевым — человеком, пронзительные тексты которого дают фору очень и очень многим.
Святослав Вишинський
Надчасове не існує окремо від персонального. Втім, деякі сторони цього заходу інакше як «тупими» назвати не можна було.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте