Політика задоволення

Стосовно недавнього минулого: для мене, як для українського глядача, звиклого до місцевих реалій, було особливо цікаво слідкувати за ходом президентської кампанії у Сполучених Штатах Америки. Слова, міміка, жести — якісно відмінний рівень. Якісно вищий рівень майстерності та лицемірства. Переможна промова Барака Обами варта розбору на запчастини. У таких випадках можна з певністю казати: політика приносить естетичне задоволення. Не в останню чергу — її інженерам-технологам, котрі як ніхто цінять красу гри.

9 коментарів

Сергій Янушевський
мены тільки одного шкода, що ми не можемо порівняти нашу кампанію з їхньою, на жаль…
Святослав Вишинський
Переможна промова:



— і запчастини:









Сергій Янушевський
цікаво, особливо Complete Victory Speech, ніяких звинувачень в адресу опонента…
Святослав Вишинський
У дійсності кампанія була жорстка і не без підводних течій, однак на публіку — картинка ідеальна. Ввічливі посмішки, рукостискання, запрошення до співпраці — і просто вправна риторика та відточені жести.
Сергій Янушевський
на днях прочитав анекдот, не пам'ятаю вже де саме, але зміст десь такий: «За підсумками підрахунку голосів, поданих виборцями за кандидатів від Демократичної та Республіканської партій США, перемогу присуджено самовисуванцеві Богдану Губському»)
Михайло Шморгун
Досвід Американських кампаній ( говорю не про якісь фішки, а загальний тренд) використав на цих виборах В.Кличко. Технологічна робота мала завершитися законним другим місцем, якби не серія помилок на фініші та жорстких кидків від спонсорів…

Стосовно «американської моделі» то тут є дві речі важливі для розуміння. Перша — не можна користуватися методами, як карго культом. Їх технології не діють у місцях де немає правил гри… Друга — американські «матриці кампаній» є ефекимвними, але для їх засвоєння та апробації мало оперувати наявною відкритою інформацією. Наприклад, думаю Андрій Круглашов міг би багато чого розповісти. Він у «штабі Обами» працював… Мої друзі з FamaCom на праймеріз у республіканців «працювали-стажувалися»… Люди зовсім іншу (ніж потрапляє у наше інфо-поле) інформацію говорять. Андрій сам розповість (якщо забажає), але є думка, що ці вибори вигралися не «в мережі», не на дебатах, а завдяки ефективному таргетінгу та цільовій роботі, як з своїми прихильниками, так і з потенційними виборщиками… Загалом такі так, американці попереду планети всієї. Вони законодавці політтехнологічних мод
Андрій Круглашов
Михайле, я допомагав кампанії в штабах Джорджиї, Флориди та Північної Кароліни, проте, до центрального, якщо ти це мав на увазі, ставлячі лапки, відношення не мав.
Думаю, що вирішальна битва за мобілізацію дійсно виграна за рахунок таргетингу, тим не менше, без сильних дебатів та «мережі» жоден таргетинг не допоміг би.
a-kruglashov.vkursi.com/4992.html — деякі враження та висновки
Михайло Шморгун
Любий досвід цінний)). Рівень штабу не має принципового значення (окрім питань оплати праці), важливіше — інтенсивність роботи і можливість брати участь у процесі прийняття рішень на своїй ділянці роботи…
Дебати — частина політичної традиції, їх вплив суттєвий, але я звертав уваги на кейси по таргетингу, так як це проривна ніша для роботи на території України та країн СНД.
Щиро радий за Тебе і Вероніку. Тепер, Вам ( з маленьким ) удачі в «новому світі „)))
Андрій Круглашов
То правда! У нас таргетинг потребує ще одного елементу, що обіцяє стати потребою №1 в наступні роки — баз даних, що піддаються операціоналізації та динамічному оновленню.
Дякую друже, постараємось повернутися кращими і сильнішими.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте