Стерильність намірів

Чому на зустрічі з пресою, скликаній сьогодні співробітниками ТВА, виступали народні депутати України, котрі представляють політичну силу, недвозначно афілійовану з нинішньою редакційною політикою телеканалу? І якщо коментарі Андрія Шевченка ще можна зрозуміти у суто професійній площині, то поява колишнього міського голови Миколи Федорука, вочевидь, виказує і його особистий інтерес в окремо взятому джерелі ЗМІ — а не лишень мотиви наївного альтруїзму (при лукавому: «Я не маю великої любові до каналу ТВА, але свобода слова дорожча»). Керівництву проекту після цієї прес-конференції буде непросто заводити пісню про стерильність намірів та політичну неупередженість. При чому неважливо якому саме керівництву — адже давно зрозуміло, що незаангажованого телебачення в чернівецькому ефірі не існує. І не існувало.

2 коментарі

Віталій Шарлай
Святославе, задам питання, яке не зовсім стосується теми, однак дай, будь ласка, уточнення до цих слів: «давно зрозуміло, що незаангажованого телебачення в чернівецькому ефірі не існує. І не існувало».
1. «давно» — це коли і який період часу мається на увазі?
2. «зрозуміло» — кому саме зрозуміло?
Дякую.
Святослав Вишинський
«Давно» — відколи директорами, продюсерами або власниками телеканалів є представники конкретних політичних сил (ТВА всіх періодів, «Чернівецький промінь»), або ж засновниками телеканалів є конкретні державні або муніципальні органи влади, котрі мають прямі або опосередковані інструменти впливу на редакційну політику («Буковина», «Чернівці»). Регіональні представництва центральних каналів зачіпати не будемо. Як показує приклад ТВА — опозиційність ЗМІ робить його заручником політики в не меншій мірі, аніж провладність, тому гладячам марно сподіватись на яку-небудь «об'єктивність».

«Зрозуміло» — тим, хто аналізує як ефірну, так і позаефірну сторони роботи чернівецьких телеканалів.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте