Евромайдан зазнав поразки

Сьогодні вже можна констатувати: Евромайдан зазнав поразки. Причини дві: на вулиці вийшла недостатня кількість людей — а ті, хто, вийшли, не вдались до рішучих дій. За весь цей час так і не була заблокована робота Уряду, Верховної Ради та Адміністрації Президента. Більшість установ, підприємств, стратегічних об'єктів працюють у звичному режимі. Студенти ходять на пари, шахтарі в забої. Евромайдан обійдеться кількома днями перекритого Хрещатику, що для концертного графіку столиці — норма. Натовп вирішив у черговий раз профестивалити революцію. Влада це відчула — і «поплескала в долоні». Після того, як Віктор Янукович завтра не підпише Угоду про асоціацію, майдани протягом наступного тижня розійдуться самі по собі.

26 коментарів

Олександр Мартиненко
Якщо не підпишуть Асоціацію, майдан не розійдеться. Не розійдеться в першу чергу студенство і «Свобода».
Ігор Гамаль
Тут ще питання чи виграла б Україна від перемоги Євромайдану?! «Впопихах» підписана угода про асоціацію на умовах Євросоюзу могла б бути фатальною для нашої промисловості.

І взагалі, це той рідкісний момент, коли інтереси бариг з ПР збігаються з інтересами України. Що хочуть бариги? Купувати дешевше газ для свого виробництва і продавати сировину/товари на європейський ринок, що є в інтересах України.
Олександр Мартиненко
Фатальною для чиєї промисловості? Ахметова, Фірташа, Порошенка? У них є кошти на модернізацію, так що це лише буде на користь їм. Питання по селянах… Та воно їх взагалі не торкнеться. Ми здаємо молоко переробникам, тобто великим підприємствам, у яких також є кошти на модернізацію. Плюс усим же підприємствам допоможе Євросоюз, як це було з Польщою. Так що ПР і Бандюкович хай не лякають народ. Є лише один фактор який стримує «донєцких», називається він царська росія, а на все інше не ведіться, якщо ви розумна людина.
Ігор Гамаль
Плюс усим же підприємствам допоможе Євросоюз, як це було з Польщою

Це чого б це раптом? Олігархи є і в Євросоюзі, вони нічим не відрізняються від наших олігархів. Не треба «літати в хмарах», в першу чергу Україна для них це ринок. Ніхто не буде рятувати умовну «Галичину». В кращому разі її викуплять, в гіршому — вона програє конкуренцію і зникне.

Ви справді думаєте, що хтось дасть нашому міфічному чорнозему «нагодувати» Європу? В кращому разі в нас просто купуватимуть сировину.
Олександр Мартиненко
Тому що у Євросоюзі діють закони, які є прописані і виконуються(на відміну від законів Митного союзу) за якими виділяються кошти на модернізацію і т.д. підприємств країн-учасників Євросоюзу. Про це всі знають.
Далі… Якби Україну збиралися викупити чи зробити так що вона зникне, її б не брали в Євросоюз. Це не та організація де потрібні бомжі.
Ігор Гамаль
Я мав на увазі підприємство «Галичина».
Святослав Вишинський
Свята наївність. Вивчіть прецедент банківського грабунку Кіпру — держави, що є повноправним членом ЕС, і після того будете говорити про европейські закони. Україну в Евросоюз ніхто і не приймає — з чого Ви взагалі взяли, що угода про зону вільної торгівлі є квитком до ЕС?
Відредаговано модератором 2013-11-27 21:42:38
Адам Чесноков
Погоджуюся з Ігорем, що зараз несприятливий час для підписання угоди. Україна зараз дуже економічно слабка, а ще світ не вийшов з економічної кризи. В 2014 році можлива наступна хвиля кризи. А якщо Росія почне на нас тиснути, то може бути крах. Ще я скептично дивлюся на цю євроінтеграцію, і не вірю, що вона може щось за кілька років значно змінити в Україні.
Ігор Гамаль
Підтримую. Показово, що люди очікують, що хтось зробить їх "європейцями". От підпишемо угоду і Євросоюз зробить нас "європейцями"…

Насправді нічого не зміниться. Допоки в нас корупція від пологового будинку до ями на цвинтарі, то нічого не зміниться. І ніхто ззовні не зможе і не буде це змінювати.
Олександр Мартиненко
Ніхто не каже що «хтось прийде і нас врятує» чи «зобить європейцями». Не зробить і не врятує доки ми самі будемо думати як ви наприклад. Польща, Чехія були ще у гіршому стані чим ми зараз. А тепер де ми, а де вони.
Ігор Гамаль
Тобто, якщо такі як я перестануть так думати, то нас хтось врятує?
Олександр Мартиненко
Тобто такі як ви перестаните песемістично відноситися до нашої держави і наших можливостей, а налаштуєтеся на працю задля кращого майбутнього то разом ми всі багато що зробимо для європейського майбутнього України.
Ігор Гамаль
А хто сказав, що я песимістично відношуся до нашої держави і нічого не роблю? Абсурд.
Олександр Мартиненко
Крах, це якщо залишиться все як є. Нас і так рахують за третьосортну есесеровську країну, а так взагалі будемо бозна ким.
Олег Герман
Чи варто зайвий раз акцентувати увагу на тому, що українці ще не самі не знають, куди вони хочуть? Єдності немає навіть серед тих, хто вийшов на «майдан». Хтось казав, що все зійдеться до одного: захід піде проти сходу і т.д. Ситуація насправді навіть не така. Спочатку «захід» піде проти «заходу», частина піде проти «сходу», а решта будуть стояти збоку і сміятися. Опозиція поквапилась вийти зі своїми прапорами, тим самим посіявши суперечки серед мітингувальників, частині з яких це не сподобалось. Достатньо лише проаналізувати коментарі про "євромайдан" в соціальних мережах, де «активісти», забувши, про що йдеться в основному пості, просто обсипають одне одного матами, вочевидь, не без задоволення. Про яку Європу може йти мова при такому розумінні проблеми? Спершу треба визначитись з ідеєю…
Святослав Вишинський
У чому проблема з партійними прапорами? Хіба рішення про асоціацію з ЕС не є політичним? Чи вимоги мітингувальників не спрямовані до політиків — депутатів парламенту і місцевих рад, Уряду і Президента?
Олег Герман
Проблема в тому, що акція планувалась, як вияв думки цілого народу і у даній ситуації вже не має значення, хто поставить підпис під угодою. А дехто з політиків просто схотів собі за рахунок цього підняти рейтинг. Не зовсім чесний прийом — правда ж?
Святослав Вишинський
До чого тут рейтинг? Це робота політиків. Представники однієї партії процес зупинили — представники іншої процес активізують.
Олег Герман
Цікаво, яким чином. А думка громадян вже нікого не цікавить?
Святослав Вишинський
А громадяни не делегували депутатам повноваження на парламентських виборах 2012 р.? Чи, можливо, вийшовши на Майдан Незалежності за закликом у соціальних мережах, громадяни без політиків відправлять Уряд у відставку, оформлять імпічмент Президенту і підпишуть замість нього у Вільнюсі угоду про асоціацію?
Олег Герман
Мені вистачає наївності вважати, що уряд сам повинен виправити допущені помилки (якщо такі є)…
А в політиках більшість людей вже сильно розчарована…
Олег Герман
Підсумовуючи написане, хочу додати, що ця акція не повинна бути ініційована жодною політичною силою, а самим народом і до думки НАРОДУ влада повинна прислухатися Якщо ні, то...(далі стерто)
Олена Шершньова
Майдан — сходиться, розходиться? Та Януковичу вже наплювати, він дав всім ясно зрозуміти, рано чи пізно ми заспокоємося. В кількох словах усі його коментарі журналістам: «Хочете в ЄС? Та-та? ПЕРЕХОЧЕТЕ!»

Повний відстій.

А що далі — гарячий імпічмент чи повна байдужість?
Христя Венгринюк
я теж думаю, що Майдан не розійдеться
Святослав Вишинський
Так революція перетворюється на фестиваль.

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте