Дурний за ЕС

Після скандального рішення Уряду Миколи Азарова про відмову від підписання угоди про асоціацію з Европейським Союзом на саміті у Вільнюсі багато кому в Україні доведеться відповідати на незручні запитання. Особисто Миколи Янович на засіданні Верховної Ради та в ефірі програми «Шустер Live» 22 листопада так-сяк «відстрілявся», переконуючи присутніх у шкоді, яку асоціація з ЕС може нанести українській економіці. Далі справа за регіональними евроінтеграторами – і не в останню чергу за головою Чернівецької облдержадміністрації Михайлом Папієвим, котрий 3 листопада відзначився пафосною інтерпретацією Буковинського віча під гаслами «Европа кличе».

Тоді, завдяки вмілому використанню адміністративного ресурсу, на Центральній пл. Чернівців влада змогла зібрати майже 15 тис. працівників бюджетної сфери Буковини, які, не особливо вникаючи в суть питання, як один підтримали президентський курс на евроінтеграцію. Складно уявити, до яких словесних піруетів тепер вдаватиметься Михайло Папієв та очолювана ним обласна організація Партії регіонів, пояснюючи громадськості, чому в останню мить вона клич Европи не почула.

Втім, усі ці словесні баталії мало торкаються суті внутрішньополітичних процесів, адже, організувавши на мітинг тисячі бюджетників, голова ОДА демонстрував не підтримку евроінтеграції Брюсселю, а підтримку Президента – Києву. Основну задачу – зберегти посаду – Михайло Папієв вирішив. Свою роль він зіграв, як завжди, професійно, чого не скажеш про український народ і демократичну опозицію. Адже, по великому рахунку, в дурні пошита не влада, а ті 15 тис. буковинців, котрі на Буковинському віче 2013 р. проголосували за асоціацію з Евросоюзом, а після зриву евроінтеграційного курсу – не спромоглись навіть на тисячну акцію протесту.

Політикам варто менше лукавити, повторюючи, що український народ «мудрий». Український народ дурний – і доки цього не усвідомить, таким і залишиться.

Вишинський С. Власний погляд. Ексклюзивний коментар для газети «Сторожинець» / Святослав Вишинський // Наш Сторожинець. Місто щасливих людей. Суспільно-громадський вісник Сторожинецької міської ради. — 2013, 29 листопада. — № 3. — С. 2.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте