Відокремлені від держави

Чернівці, вул. Руська, 18 грудня 2013 р.

8 коментарів

Святослав Вишинський
«Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа — від церкви». (Стаття 35 Конституції України)
Михайло Павлюк
ЄС — це теж світогляд. Він або є у громадян або його — стержня, світогляду, основи нема.
Wassyl Mardal
і де тут суперечка 35 статті? також хочу нагадати автору те що в УГКЦ постійно були і є прапори, серед яких Укарїни, Ватикану
Святослав Вишинський
А Вас не турбує той факт, що це втручання у внутрішні справи держави через посередництво релігійної організації, підпорядкованої закордонному центру (Ватикану)? Якби на православному соборі УПЦ МП вивісили прапор Митного Союзу — можна уявити, який лемент це би здійняло в середовищі «демократичної» громадськості. Втім, найабсурдніше те, що Европейський Союз — структура секулярна, якщо не сказати прямо: антихристиянська за своєю суттю. Поступове приведення законодавства його членів у відповідність до фіктивних норм «толерантності» — це прямий удар по християнству як основі західної ментальності і культури. Нарешті, просто важко збагнути, яким чином церква може лобіювати вступ однієї світської структури (держава Україна) до іншої (Европейське співтовариство), коли і перша і друга засновані на принципах секулярності (буквально: безбожництва) і до християнських цінностей відношення не мають.

P.S. У 2004 р. «демократична» громадськість дуже обурювалась тому факту, що в церквах УПЦ МП агітували за Віктора Януковича. Але вперто не помічала того факту, що в церквах УГКЦ агітували за Віктора Ющенка (не так відкрито, але не менш ефективно). Якось непослідовно, Вам не здається?
Wassyl Mardal
Де Ви бачити втручання у внут.справи? Те що УГКЦ котра є автономною частиною Католицької церкви виставляє її прапор? (перевірте між.право що статусу Ватикага)
Ви не пробували сприймати речі не полоні своїх утопій і без призми всесвітніх змов?
Якшо забули, секулярність то відокремлення світського і церковного, безбожницто ця м'яко кажучи зовсім інше. Щодо того що написали про толератність… ви часом не у церковно-приходських школах це почули?
Щодо Вашого P.S. там була одна принципова відміність-агітація за Януковича здійснювала за вказівкою зверху і мала системний характер.За Ющенка-характер стихійний, котрий йшов з низів ієрархії. І тільки після ганебного другу туру.

Ігор Гамаль
Не знав, що католицька церква взяла собі прапор Євросоюзу. Давно?
Святослав Вишинський
Судячи з усього, Ви недостатньо добре знаєтесь на церковній історії — зокрема, католицької церкви. Уявіть собі, церква займалась політикою і була інституцією політичною не тільки в добу Ренесансу, але залишається такою і донині. Міжнародний статус РПЦ не заважає їй виступати інструментом зовнішньої політики Російської Федерації, etc. Сприймаю речі відповідно до фактів і часом надто цинічно, на відміну від багатьох осіб, яким попри все не бракує наївності в аналізі історичної ситуації.

Секулярність з т.з. церкви і церковної історії є частиною становлення гуманістичного та антропоцентричного суспільства, в якому божественне більше не є основою буття і критерієм істини.

«Стихійний характер <..> з низів ієрархії» — «вагомий» аргумент, ним колись користувався Чезаре Борджіа, син папи Александра VI, коли пояснював «стихійні» операції власних військових командирів проти сусідів Лаціо і Тоскані. Зараз ним користується Кабінет міністрів України, пояснюючи «самочинні» дії підлеглих і якого-небудь «Беркуту».

P.S. Ні, в церковно-приходській школі не навчався. Захистив дисертацію з традиціоналізму і критики модерну та секулярності.
Ігор Гамаль
О, це дуже цікава церква!
Вони регулярно влаштовують паломництво в Ізраїль. Крім паломників, вони провозять українських нелегалів в Європу. Така «послуга» коштує кілька сотень доларів. Бізнес налагоджений.

Так що, можна було зліва повісити плакат зі знаком долара.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте