Назад у Web 1.0

У розпалі «евромайданівських» подій кілька великих загальноукраїнських інформаційних ресурсів — «Ліга», «Левый берег» і «Главком» — вимкнули опцію коментування, остерігаючись анонімних закликів до насильства, провокацій чи повалення конституційного ладу. Показово, що коментування не повернули дотепер. Цікаво, чи наважаться редакції ЗМІ піти на революційний крок — і «вбити» цю функцію назавжди, очистивши новинарні сайти від інформаційного сміття. Свого часу було бажання зробити такий проект у Чернівцях.


До слова, минуло 2,5 місяці з часу останньої дискусії між блогерами і журналістами в «Literatur Cafe», де я в котрий раз запропонував редакторам регіональних новинарних сайтів ввести авторизоване коментування і ліквідувати анонімне. Пропозиція адресувалась присутнім на зустрічі Анні Глібці («Місто Ч»), Сергію Воронцову («The Chernivtsi Times»), Петру Кобевку («Час»), Юрію Чорнею («BukNews»), а також власникам інших новинарних ресурсів. Ідею підтримав тільки Василь Забродський (маю надію, він втілить її на оновленому «Сіті»).

5 коментарів

Михайло Шморгун
Обіцянки — цяцянки…
Святослав Вишинський
Перша реакція — від Сергія Воронцова («The Chernivtsi Times»):

Святослав Вишинський
Варто відзначити, що останнім часом «The Chernivtsi Times» від цього правила відійшов і новини не підписуються. Чим це зумовлено?
Ігор Гамаль
Тоді вони не зможуть писати анонімні коментарі під своїми ж публікаціями :)
Михайло Шморгун
По моэмо тут скоріше нерозуміння суті речей. Скоро їх будуть бити, як Чорновіл ( я до цього не закликаю, але до цього все йде ...)… Журналіст — це більше ніж журналіст в нашій державі…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте