Даєш Лівий сектор!

Яким чином у будівлю Українського дому на Європейській пл. в Києві потрапили 200 службовців внутрішніх військ? Це територія, практично від самих початків Евромайдану охоплена повстанням. Після перших заворушень на вул. Грушевського тут починали зводити барикади з методою недопущення можливого вторгнення зі сторони Подолу. Отже, як дві сотні озброєних людей у повному бойовому спорядженні змогли безперешкодно опинитись у самому тилу протестуючих?

Чому наступ на Урядовий квартал у столиці ведеться лишень з боку вул. Грушевського («Правий сектор») — і не ведеться, наприклад, зі сторони Арсеналу (даєш «Лівий сектор»!)? Це би змусило владу розпорошити спецпризначенців щонайменше на два фронти одразу та унеможливити вилазки проти Майдану. Додатковий фронт на вул. Інститутській цілковито би нейтралізував дії міліції — у всякому разі, в неї би просто не залишилось кадрових ресурсів на акції на Софіївському майдані та в ін. точках, що нині залишаються проблемними.

Навіщо було приймати «закони 16 січня», якщо керівництво держави законами й так не керується? Чому лідери опозиції щоразу називають владу «злочинною», а її дії «незаконними» — і при цьому продовжують із нею діалог? Та навіть готові формувати спільний Уряд? Чому після того, як міліція викрадає, піддає тортурам, калічить, саджає і просто відстрілює протестувальників, зворотнє насильство досі не легітимовано? Як і саме повстання. Чітко, ясно, з усією прямотою.

12 коментарів

Віктор Довганич
Не можу це підтримати. Це сотні загиблих людей. Януковича не можна загоняти в кут, він стане дуже небезпечним. Протистояння на Грушевського є, в деякій мірі, символічне. Протестувальники не є стороною війни, вони є стороною тиску, радикалізація якого показує про наміри. Основний намір — унеможливити повернення в країну, якою була Україна до 16 листопада.
Святослав Вишинський
Ви її не повернете, вчасно не дотиснувши. Це «синдром Врадіївки». Якщо зараз не довести справу до завершення — завтра Україна буде не тільки не такою як раніше — вона буде ще гіршою, ніж до 16 січня. В деяких ситуаціях якщо ти поступаєшся — «поступають» тебе.
Святослав Вишинський
Ми маємо зрозуміти одне: доки европейські лиси нас до чогось закликають, а українські лиси ведуть безкінечні переговори — в Черкасах заарештовано 41 учасника штурму ОДА, яким загрожує від 5 до 10 років ув'язнення.
Святослав Вишинський
«Мы никогда с ними не договоримся, никогда, ни при каких обстоятельствах. Эту иллюзию надо сразу закончить».


Олексій Арестович, військовий експерт, психолог у програмі Прямим текстом | Львів | ВКадрі — відео каталог
Святослав Вишинський
Мушу визнати, що у світлі останніх подій найбільш послідовним політиком проявив себе лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко. Час змінює наші оцінки.
Михайло Шморгун
Ми бачились з Гриценком на Майдані. Я був з моїм колєгою, який є єдиним в Україні депутатом обласних рад від його партії. Він його не впізнав…
Сергій Воронцов
Запитання самі по собі цікаві. Але, справді, мирне вирішення конфлікту більш суттєве, аніж будь що.Повстання нема сенсу легітимізувати, хоча б тому, що у нього точно нема лідера. А про роль скеровуючої сили ще тов. Ленін заповідав. Інакше вірний шлях до цілковитого хаосу, а як людина, у якої є родичі пенсійного віку і неповнолітні, в останню чергу зацікавлений у хаосі.
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
Проблема відсутності лідера — головна причина можливої поразки. Вихід є. Після чергового затягування переговорів хтось із авторитетних очільників Майдану може відкрито проголосити збройне повстання, а чинну владу — поза законом. Всі опозиційні політики, хто не підтримають — мають бути негайно названі зрадниками революції. Лідерів, які можуть собі це дозволити (тобто мають критичну суспільну вагу), наразі троє-четверо (Віталій Кличко, Юрій Луценко, Олег Тягнибок і, можливо, Арсеній Яценюк). Це ризик. Але без цього продовження заворушень беззмістовне.
Останній раз відредаговано
Віктор Довганич
Свят, шо ти таке пишеш? Побійся Бога. Пропозиції взяти відпловідальність за стан справ у країні, шляхом повернення до Конституції 2004 року і очолення Уряду України Яценюком, при повній Амністії учасників, які не вбивали і не катували, вирішить всю проблему. Яценюк призначить міністра МВД, а Парламент буде призначати прокурора. + ЦВК. А в 2015 дуже прошу — вигравайте вибори. І нікого не потрібно ВБИВАТИ. Про це не можна, навіть, говорити.
Святослав Вишинський
Чинна влада вже два місяці не може знайти винних у побитті студентів 30 листопада. Про що більше може йти мова, якщо не було виконано навіть цього мінімуму? Одні обіцянки. Втім, хочу бачити, як Арсеній Яценюк та ін. ділитимуть владу з тими, кого вони два місяці натхненно називали «злочинцями». Зрештою, ніхто їм владу не віддасть — «разведут как котят». Після 16 січня вести перемовини з цими людьми беззмістовно.
Святослав Вишинський
Тепер по ситуації в Чернівцях: навіщо було брати будівлю ОДА, аби наступного дня закликати її працівників «поновити робочий процес»? У заяві т.зв. Народної ради йдеться про те, що «робота обладміністрації не блокується», «у повсякденну, поточну діяльність чиновників державної влади» вона «не втручається». То заради чого людей підставляють під кримінальні статті?

По ситуації в Києві: навіщо було брати будівлю Міністерства юстиції, аби з понеділка закликати його працівників безперешкодно приходити на роботу?
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте