У руках протестуючих

Зупинити протистояння може лишень вогнепальна зброя. У руках протестуючих.

5 коментарів

Святослав Вишинський
№ 2. Якщо внутрішні війська, спецпідрозділи і міліція зараз у столиці — значить, їх майже не залишилось у регіонах.
Святослав Вишинський
Святослав Вишинський
Коментар полковника Сергія Асавелюка про події на вул. Інститутській:


Спецназовец Асавелюк рассказал, как его расстреливали майданщики | Київ | ВКадрі — відео каталог

Спробуємо по-дилетантськи все проаналізувати. Перша ремарка: після всіх подій останніх місяців, викрадень, тортур і вбивств мітингувальників, силових розгонів мирних акцій та ін. протестувальники мали всі підстави застосувати зброю проти міліції. Не варто забувати, що розгін мітингу на Майдані Незалежності був протизаконним і суперечив у т.ч. офіційним заявам українських високопосадовців.

Друга ремарка: правоохоронці, по яких вели стрільбу з вогнепальної зброї, у свою чергу, мали всі підстави відстрілюватись у відповідь. У першу чергу це стосується спецпідрозділів, які були вперше введені на вул. Інститутуську. Однак це не стосується підрозділів «Беркуту» і Внутрішніх військ, котрі протягом кількох місяців займались розгонами визначально мирних акцій протесту і мали достатньо часу, щоби розібратись у ситуації і відмовитись виконувати злочинні накази.

Третя ремарка: є чимало свідчень, у т.ч. незалежних експертів, про присутність в епіцентрі подій третьої сторони, яка вдавалась до силових дій як проти протестувальників, так, вірогідно, і проти міліції, провокуючи їх на насильство. Це — чи не найважливіша тема, яку слід розібрати слідству.


Експерт: людей вбивали професійні кілери | Київ | ВКадрі — відео каталог
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
Важко зрозуміти, до чого можуть привести безкінечні переговори з владою, які безрезультатно тривають уже три місяці. І чому в лідерів опозиції після останніх подій не вистачає духу оголосити владу Віктора Януковича поваленою. Всупереч усім европейським інтригам.
Ольга Мороз
В мудреця спитали: як зробити так, щоб придурки, ублюдки і уроди перевелись? Він відповів: роздай друзям по пістолету, і вони переведуться самі…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте