Філософія непотрібна

Як кандидат філософських наук і науковий працівник можу впевнено стверджувати: філософія в тому вигляді, як вона викладається зараз, більшості студентів (у т.ч. гуманітаріїв) — непотрібна. Це марне вбивство часу. Те, що тепер українські університети самі формуватимуть курси дисциплін і визначатимуть навчальні програми — прогресивно і демократично. Інша справа, наскільки прозоро це відбуватиметься на місцях. Стогони гуманітаріїв на цю тему зайвий раз підтверджують, що бесіди про «европеїзацію» та «лібералізацію» освіти для багатьох не більше, ніж красиві фрази. Інтелігенція вимагає «гарантованого» «совка».

6 коментарів

Святослав Вишинський
Давно казав, що коли симпатичні мені націоналісти очолять державу — я перший стану до них в опозицію. Паралельний світ.

Галина Дичковська
Господи, і відколи ця дама є «симпатчною націоналісткою»?
Хіба від казання «халва» в роті посолодшає?
Хіба натягнувши на себе сутану стаєш одразу ксьондзом?
А пані Ірині варто нагадати, що ВСІ кафедри філософії — то колишні кафедри наукового комунізму, а ВСІ кафедри історії України — то колишні кафедри Історії СРСР. Може варто звідси почати копати?
Святослав Вишинський
А сама пані Ірина — то колишній член КПРС.
Галина Дичковська
Інколи члени КПРС були дуже не-совковими, і навіть націоналістами, а інколи націоналісти бувають дуже совковими і дуже косомольцями (http://h-dychkovska.vkursi.com/7838.html)
Сергій Воронцов
На сході, до речі, особливо у країнах буддистських, таких як Фаріон тлумачили б дещо по іншому. Перелік якостей, які повинні мати представники аристократії абсолютно виключать входження в аристократію самої Фаріон, тобто її думка була б там апріорі неавторитетною, думкою блазня. Вона б розцінювалася не як совок, звісно))0. а як плебей, який зайняв не своє місце і видрючується. А на мою не стародавню думку Фаріон хибне породження демократії і медійного суспільства. Зокрема на сході(стародавньому) йшлося про увагу до ритуалу і в той же час, що цікаво, зневагу до Форми. Себто поєднання ввічливості і в той же час не дотримання догм. У випадку Фаріон все прямо навпаки. Знайду ввечері — викладу. Це цікаво навіть у якості тесту.
Останній раз відредаговано
Андрій Струм
Философии может научить лишь жизнь.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте