Диктатура

В Україні утверджується диктатура. «Під шумок» війни зростає централізація влади, триває цинічний перерозподіл бюджету і державної власності. Всі критики контрреволюції – праві і ліві радикали, добровольці, громадські активісти, основа Майдану – будуть репресовані.



Когось примусово мобілізують на фронт як гарматне м’ясо, хтось на хвилі емоцій зав’язне на Сході добровольцем або волонтером, на особливо «буйних» прокуратура «навісить» військові злочини – за невиконання наказів чи патріотичну самодіяльність на лінії вогню. Всіх критиків режиму та протестувальників у тилу – затаврують «агентами ФСБ/Путіна/Кремля», посадять або дискредитують.

Почнеться «полювання на відьом», Україна перетвориться на дзеркальне відображення Росії. Суспільство при допомозі ЗМІ та спекулятивної риторики дераціоналізується і стане пасивною іграшкою в руках політиків. Доки населення споживатиме інформаційні допінги, боротиметься зі «зрадниками» і шукатиме шпигунів – олігархи домовляться і приватизують залізницю, землю і державну власність, а потім відкриють двері для транснаціональних корпорацій. Народ стане жебраком і виживатиме між «тінню» та скупими бюджетними подачками.

При цьому війна триватиме разом із перемир’ям. Вона вигідна всім. Абревіатура АТО – це полігон для ліквідації революціонерів-ідеалістів і переслідування неугодних, контрабанди, торгівлі зброєю, розкрадання військового бюджету і міжнародної допомоги, корупційних схем у ВПК, гри на курсі валют і «затягування чужих пасків» – вічна індульгенція за відсутність реформ і хронічну бездіяльність, політика «закручування гайок» та імунітет від критики і нових «майданів».

Війна вигідна Росії – для послаблення України і тиску на Европу. Війна вигідна США для послаблення Росії і Европи одночасно. Війна вигідна політичному класу, що грабуватиме власну країну як востаннє, з особливим поспіхом та азартом. Влада не прийматиме конкретних рішень – ні для миру, ні для війни. В мутній воді ловлять велику рибу – про справедливість можна забути.

Диктатура – не «хунта». Кожен народ має ту диктатуру, на яку заслуговує. Війна і диктатура взаємопов’язані – і триватимуть рівно стільки, скільки дозволятимуть українські громадяни. Розумні емігрують. Ідеалісти загинуть на фронті або сядуть у тюрми. Дурних овець стригтимуть до кісток. Така історія. І це надовго.

41 коментар

Олексій Пономаренко
На жаль, з більшістю тез погоджуюсь. Хоча до кінця хочеться вірити, що все не так… але ж з дитинства не любив казки і фантастику, тож завжди все міряв здоровим глуздом… за це мене критикували друзі та знайомі під час першого майдану, під час правління Юща, під час другого Майдану, і ось вже зараз… Ніхто з них не визнав, за 12 років, що був не правий, завжди знаходився цап-відбувайло якого оголошували офіційним ворогом української демократії і на хвилі ненависті до ворога всьо продовжувалось… циклічно.
Ігор Гамаль
Погоджуюсь. Однак проблема не у владі, яка «закручує гайки», а в людях які це дозволяють.
Максим Пансик
Прогноз остаточний чи можливі варіації?
Святослав Вишинський
Прогноз-максимум. Можливі варіації.
Елена Огородова
За несколько лет до событий в Украине 2014 года (в Крыму, на Донбассе) в прессе публиковались казавшиеся тогда невероятными сценарии будущего нашей страны. Большинство отмахивалось или считало это преувеличением, специальным нагнетанием страстей. И что, в итоге? Сейчас это перечитывают с возгласами, мол, посмотрите, всё сбылось, автор почти Нострадамус (а не аналитик))))!
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
Савік Шустер оголосив голодування до моменту повернення йому права на роботу в Україні. 26 квітня 2016 р.

Максим Дупешко
Яка в сраку диктатура, перепрошую?.. Вчора «шахтарі» спокійнесенько собі розгулюють Києвом ще й сцять по підворотнях, всілякі "Інтери", «ТркУкраїни» і «Чернівецькі промені» обсирають як можуть Президента, Премєра і т.д. Напевне, при бандитах Папієві і Гайничеру, з якими так мило ти бесєдовал, не було диктатури. Гидко це читати…
Останній раз відредаговано
Ігор Гамаль
Яка диктатура?
Я не слідкую за політикою, але так «на вскидку» за останній час:

Українців хочуть примусити купувати SIM-картки лише за паспортами
Українська міліція хоче змусити операторів зв'язку постійно стежити за абонентами
Дуже «демократично», прямо як в «еталону демократії» — нашого східного сусіда.

СБУ вилучила 130 серверів у харківського дата-центру: в оффлайн пішла тисяча сайтів
Відключивши водночас тисячу сайтів…

Одесского программиста, участвовавшего в волонтерских проектах по открытым данным, обвинили во взломе сайта Минюста

А ще, стосовно бізнесу, то зараз повна диктатура над експортерами. Їх, за допомогою рекету на міжбанку, вставляють на 15-20% від виручки. Це я вам як представник тих самих експортерів кажу. Більшість моїх знайомих експортерів закривають тут весь бізнес, перереєстровуючи його в Прибалтиці.
Останній раз відредаговано
Максим Дупешко
Ігоре, у посиланнях на твої статті написано «хочуть»… Що означає це хочуть? Вже ввели це? По-друге, зараз ЗМІ можуть таку єрунду писати… Інші ці твої посилання, ну, просто, смішні. А що, дозволено зламувати сайт Мінюсту? Цікаво, що за це б зробили у демократичних США чи Німеччині. Можливо, СБУ перебільшила із вилученням серверів. Це треба розслідувати, але казати, що в країні диктатура, це блеяти путінську ахінєю… Ви ж грамотні люди. Диктатура, це коли вся повнота влади у одних руках (однієї партії, людини, сімї), коли немає незалежних ЗМІ, коли забороняється вільне волевиявлення та мирний протест. Цього всього немає у нас. Президент у нас із однієї політсили, премєр — з іншої, коаліція у ВР ледве тримається купи. Деякі засоби масової інформації відверто поливають лайном Президента. «Шахтарі-тітушки» протестують… Так, у нас немає свята демократії в країні. але писати такі нісенітниці, хлопці, просто смішно. Я скажу навіть, що в умовах війни, в нас навіть замало диктатури… Бо всілякі [ видалено модератором ] московські дуже сильно розпоясалися…
Останній раз відредаговано
Ігор Гамаль
Добре, що вам смішно, бо мені якось не до сміху:
Ігор Гамаль
Прикольно, виявляється, коли в мене «віджимають» 15-20% від виручки, а я скаржусь, то це — «блеяти путінську ахінєю…».
Клас!
Максим Дупешко
Це не має жодного відношення до диктатури. Це економічна політика, корупція, що завгодно, але це не диктатура. Якщо хтось неправомірно вилучає сервери — повідомляйте в прокуратуру, СБУ, ЗМІ і т.д. Я ж не кажу, що це правильно. Скаржся! Ніхто не забороняє. Але заявляти, що зараз диктатура — це єресь. Це те саме, що в Америці випадково застрелили якогось афроамериканця, і заявляти, що до влади прийшов Ку-клукс-клан. Не позорьтеся, хлопці. Визнайте чесно, що немає в нас жодної диктатуру, бо візьму за ручку і поведу на кафедру політології, щоб вам першокурсники пояснили ознаки диктатури…
Михайло Шморгун
У нас відбувається зміна парадигм. Ми переходимо до якісно нового суспільства. Мережевого.
Багато хто постраждає. Але це не диктатура — це повернення бумерангу)))
Святослав Вишинський
Мережеве суспільство — це виклик диктатурі. Так само, як і можливій, але маловірогідній «хунті».
Максим Дупешко
Михайле, ти одна єдина людина, яка прямо написала, що це не диктатура. Респект!
Ігор Гамаль
Я таки спробую пояснити. Хоча, ви дуже емоційно реагуєте і я не впевнений, що ви готові «почути».

Щодо експортерів:

Уявімо собі, що є умовний експортер Іванов І.І. Він закуповує насіння і обладнання (за кордоном), вирощує квіти в Україні і продає їх за кордон. От продав він на 10000$ квітів. По закону, який прийняла нинішня влада, він зобов'язаний продати 75% вирученої валюти (а на практиці всі 100%) на міжбанку.

Проте курс на міжбанку визначає НБУ в ручному режимі. НБУ ставить курс 20. Причому різниця в курсі не йде в казну держави, а йде підприємствам / банкам / і т.д наближеним до олігархів, які зараз при владі. Ці підприємства викуповують у Іванова валюту по 20грн/дол. Він отримує на руки 200000грн.

Далі Іванову І.І. треба закупити насіння/обладнання/добрива тощо за кордоном, і він вимушений купувати валюту на чорному ринку вже не по 20грн, а 24грн/дол. (Оскільки та ж таки нинішня влада заборонила продавати валюту більше ніж еквівалентом на 3000грн/день).

200000грн /24 = 8333$ — те що в результаті отримає Іванов.

Ви спитаєте, так де ж тут диктатура? Диктатура в узурпації влади в певного кола політиків. Парламент прийняв необхідні закони і обмеження, НБУ вручну встановлює курс і т.д. Ланцюг замкнувся і Іванова І.І вставляють на 16% виручки. Для Іванова залишилось тільки питання рентабельності. Якщо рентабельність вище 16%, то він може існувати. Якщо ні — то він працюватиме в мінус.

Ви можете і далі називати це «економічною політикою» чи «корупцією». Але таким чином і всі дії Януковича можна теж називати «якоюсь там політикою». Хоча насправді це узурпація влади і відсутність опозиції.
Останній раз відредаговано
Максим Дупешко
Я це прекрасно розумію. Ви можете називати це тиском на експортерів, неправильною економічною політикою і т.д. Але диктатура має зовсім інші ознаки… Так каже наука. Янукович не був диктатором аж до 16 січня. Починаючи із 16 січня він перейшов цю межу. А щодо експортерів, то можливо влада вирішила за рахунок них підтримати інші соціальні групи, а можливо, й справді наживається на цьому, але тоді це економічні злочини. Це треба розслідувати. Ну, нехай "Інтер" розслідує. Він же весь такий чесний опозиційний, нехай розслідує, а не продовжує ідеологізувати 9 травня і совєцького освободітєля. Ви підміняєте поняття.
Останній раз відредаговано
Ігор Гамаль
Послухайте, диктатура це не тільки свобода слова, репресії і терор. Нинішня влада занадто розумна для таких топорних засобів.

Тепер диктатурою, зазвичай, називають режим влади однієї особи або групи осіб, не обмежений нормами законодавства, не стримуваний будь-якими громадськими чи політичними інститутами. Попри те, що нерідко в умовах диктатури зберігаються окремі демократичні інститути, їхній реальний вплив на політику зводиться до мінімуму.
Диктатура ©

Вище наведений приклад експортерів якраз і показує як маючи «контрольний пакет» влади можна творити що завгодно.
Святослав Вишинський
Диктатура в головах починається тоді, коли «письменник» обурюється тим фактом, що шахтарі чи то розгулюють столицею, чи то проводять у ній акції протесту — вслід за Антоном Геращенком тепер точно можна подавати законопроект про заборону не тільки проплачених, але взагалі будь-яких неугодних акцій. І коли «свідомий» громадянин обурюється тим фактом, що вільні ЗМІ критикують владу, та намагається вказати медіа з ким можна, а з ким не можна розмовляти — диктатура вже почалась.
Максим Дупешко
По-перше, я не обурювався з приводу «шахтарів», а лише навів факт того, що вони «вільно розгулюють Києвом». А це ознака того, що в нас немає жодної диктатури. По-друге, я навів факт, що «всілякі ЗМІ» вільно «обсирають» (де було обурення???) владу, а це знову ж таки ознака того, що немає жодної диктатури. По-третє, я не вказував хто з ким має розмовляти, а лише натякав на те, що розводитись про диктатуру людині, яка спокійно собі запрошує в ефір людей, що були частиною попереднього диктаторського режиму, що вбив понад сотню людей мабуть не варто. Схоже на те, що диктатуру в Україні помітили двоє людей: «філософ» Вишинський з групою підтримки (Дугіну — привіт) і Х*йло-Путін. Прошу, будь ласка, фактами, фактами, це ж не філософський клуб…
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
Слово «шахтарі» взято в лапки випадково? Про Александра Дугіна краще не починати — не слід згадувати речі, в яких не розбираєшся, для «красного слівця» і більшої переконливості. Початки диктатури в Україні помічають чимало людей — філософи, журналісти, політики, громадські активісти та аналітики. Цей допис фокусує не лише точку зору автора, але значної кількості людей від столичних кабінетів до фронтової лінії на Сході. І вони впевнені, що свободи в Україні після Віктора Януковича не стало більше — навпаки: в ряді сфер її стає менше. І це показово.
Максим Дупешко
Будь ласка, факти в студію. Поки тільки водичка… Де ці філософи, журналісти, політики? Назви хоча б одне достойне імя. Про хунту чув поки тільки з російських ЗМІ. Може, європейські ЗМІ побачили в Україні диктатуру? Щодо «шахтарі», то навмисне, бо впевнений, що половина там псевдошахтарі…
Святослав Вишинський
Це відомі і достойні імена, в т.ч. осіб, які брали участь у Майдані та воювали на Сході — і добре знають, що таке політичні переслідування не лише попередньої, але й теперішньої влади. Факти належить лише складати в мозаїку: кримінальні переслідування добровольців АТО, періодичні роззброєння батальйонів (привіт «Айдару», ОУН, ДУК, «Січі» і «Азову»), політичні вбивства, починаючи з Сашка Білого (Олександра Музичка), вибіркові подання на позбавлення імунітету неугодних депатутів, переслідування журналістів за участь у російських теле-ефірах (в текст обвинувачення Руслана Коцаби варто вчитатись), законопроекти від владних партій про кримінальні статті за «проплачені» мітинги (Евромайдан підпадає під статтю?) і критику влади, силовий розгін мітингів (розгром пікету під Нацбанком), тиск на неугодні ЗМІ (поспілкуватись із журналістами про те, наскільки зараз «безпечно» висвітлювати теми АТО і мобілізації), систематична брехня військових і підконтрольних ура-патріотичних ЗМІ про ситуацію на Сході, заборона ідеологій і політичної символіки, кримінальне переслідування за спростування історичних (?) фактів (Закон України № 2558), показові «заборони» та «оголошення поза законом» окремих осіб чи партій на території різних областей (привіт Івано-Франківську), тиск на борців із корупцією (обшук у Тетяни Козаченко), табуювання тем територіально-адміністративної реформи і нагнітання суспільного осуду ініціаторів децентралізації, покриття злочинів попередньої влади (справа Евромайдану, зачищення свідків і речових доказів), регулярні і незаконні блокування роботи хостинг-провайдерів, негласна цензура і втручання в роботу мереж, цензурування медійного ефіру і «наїзди» на ЗМІ (телеканал "Інтер", «112», політичне ток-шоу Савіка Шустера), систематичні терористичні акти в Києві і містах Південно-Східної України, чиїх справжніх ініціаторів розкриє хіба що історія, патрулі, обшуки та блок-пости в регіонах, де не оголошене АТО, примусова мобілізація без військового стану, послідовний правовий нігілізм.
Максим Дупешко
Усе по порядку. Відомих і достойних імен я так і не побачив.
Щодо кримінальних переслідувань добровольців АТО: 1. Назви мені кількість арештованих. 2. Невже не зрозуміло, що роззброїли добровольців для того, щоб не дай Боже з боку України не було порушення Мінських домовленостей? Деякі батальйони добровольчі заявляли, що не будуть підтримувати мир. більшість людей перевели у ЗСУ чи у Нацгвардію, де їм відтепер платитимуть офіційну зарплатню і т.д. 3. Хтозна хто проплачує ці батальйони, і в якийсь момент вони могли б здійснити якусь провокацію в будь-якому іншому місті. У нас фактично війна. Потрібен координація і контроль. Де тут ознаки диктатури, га?
Політичні вбивства. Їх здійснив Порох, Кривавий пастор, Кулявлоб і Правий Сектор. Ти так думаєш? Чи як?
Музичко. Ось про якого розпятого мальчіка розказує Раша-ТБ. Так, я не підтримую те, що його вбили. Але, це не нещасний наївний дисидент. Це здоровенний мужлан, який носився постійно зі зброєю, почав наводити бандитські порядки на Волині, і більше того, відстрілювався, коли його затримували. Але діло темне, тож нехай буде справжнє політичне вбивство, здійснене цією владою.
Вибіркові подання на позбавлення імунітету. Дивно, але настільки я знаю, то в теперішній коаліції, людей, які підтримували розстріли Майдану, голосували закони 16 січня і возили «тітушок», немає.
Але буквально вчора депутат від «Самопомочі» Мірошник, як тільки дізналися про його поїздку на Мальдіви та ще якусь там брудну справу через переписування в СМС (не вникав конкретно що там) одразу подав заяву про відставку. Саме так напевне діють депутати кривавої хунти і диктатури. )))
Назви мені журналістів яких переслідують за участь в російських телеефірах. Вперше чую. На скількох людей відкрито кримінально справи? Бузину убили? Це все Кривавий Пастор. Прости йому, будь ласка…
Святе, а ти вважаєш за нормальне, коли людям платять за мітинги? Це нормальна практика? Я думаю, що якесь Пуйло спокійно може проплатити мітинг на кілька тисяч «тітушок», які можуть дестабілізувати ситуацію в країні. Абсолютно нормальний закон.
Тиск на неугодні ЗМІ… Це водичка. Зараз є море всілякої інформації від «всьопропало» до, як ти пишеш, урапатріотичної. Скількох журналістів заарештовано? Скільки каналів закрито? Скільки газет закрито? "Інтер" вєщаєт, «Вести» про хунту у Києві роздають, Папієв на «Чернівецький промінь» з колоною міліціонерів, які захищали його від самосуду, приходить? От "Інтер" скоро буде празнувати 9 мая.
Щодо Коцаби, то кілька тижнів попереджали, що за спробу зриву мобілізації буде кримінальне переслідування. Бо йде війна. І це питання державної і національної ваги.
Це не правильно, що на Україні забороняють комуністичну і фашистську символіку? Розкажи це тим франківчанам, батьків яких вивезли до Сибіру.
Щодо Тетяни Козаченко, то людина, яка здійснила цей тиск, уже подала у відставку і це діло настільки швидко розкрутили ЗМІ, що тепер мало знову спробує тиснути на неї.
Нагнітання суспільного осуду на ініціаторів децентралізації. Табуювання тем територіально-адміністративної реформи. Бо коли йде війна, то адміністративні реформи не проводять.
Покриття злочинів попередньої влади. А як цих злочинців покарати, як вони засіли в опоблоку? Але тут же Свят заспіває, що в них забирають депутатський мандат. Нестиковочка якась, нє...?
Шустер вєщаєт, "Інтер" вєщаєт, «112» теж начебто вєщаєт. "Інтер" у своєму ефірі показував всіляких москальських уродів, які підтримували війну в Україні. Це нормальна ситуація?
Терористичні акти. Знову цей Кривавий Пастор з візиткою Яроша. Це все вони суки роблять, правда? А може, в Норвегії диктатура? Бо там Брейвік терористичний акт влаштував? Чи в США, де Царнаєви на Бостонському марафоні кількох людей вбили.
Щодо мобілізації і АТО, то всім зрозуміло, що якщо ми оголосимо повноцінний військовий стан, це означатиме, що фактично це оголошення війни Росії, а це втрата підтримки світу і війна по всій Україні. Але ти ж прикидуєшся дурником і начебто не розумієш цього.
Всі твої доводи наскільки мізерні і смішні, настільки висмоктані із пальця, що шкода було час витрачати на те, що відписувати про це. Написано все розумними словами і зорієнтовано на лошків, які не думають своїми головами. Якщо ти досі впевнений, що в Україні встановлюється диктатура, то пішли до Ігора Буркута, до завкафедри політології і побачимо де тут правда. А де написані красиві словечка, якими тільки хочеться очорнити теперішню владу. Якби не війна я б забив на це все, але просто прикро, коли насправді так важко країні, коли всі намагаються перемогти ворога, тобі плюють у душу такими гидкими і нікчемними статтями.
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
Я не виношу реквізити приватних розмов на публіку, але імена більш, ніж відомі і достойні — можеш покластись на моє слово. Не треба лише влаштовувати істерик — українським громадянам нині як ніколи не вистачає холодного розуму. Так само, як і правильного прочитання модальностей — я прогнозую і вказую тенденції, а не констатую історичний факт. Час розсудить і розставить на свої місця — сподіваюсь, ти виявишся правий і в Україні диктатури так і не буде.

Згадуючи закони 16 січня 2014 р., варто згадати як із вимкненим табло, «втемну» голосували за закон про особливий статус Донбасу 16 вересня 2015 р. Саме цей закон, протиснутий Президентом — є кроком до зміни адміністративно-територіального устрою держави («коли йде війна, то адміністративні реформи не проводять»?). До переліку депутатів, з яких планується вибірково зняти недоторканість — є і представники Радикальної партії, і «Народного фронту». Питання: чому не знімають з усіх, якщо йдеться про рівність перед законом — і чим це показове залякування парламентарів відрізняється від того, як при Вікторі Януковичі депутатського мандату був позбавлений адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко?

Участь у російських теле-ефірах, серед іншого, офіційно інкриміновано галицькому журналісту Руслану Коцабі, діяльність якого мені не подобається — але спосіб формулювання претензій до якого мені не подобаються ще більше (с. 4 обвинувального акту, останній та передостанній абзаци):



Мені не подобаються висловлювання окремих російських громадян в українському теле-ефірі, але це не причина здійснювати тиск на ЗМІ до тих пір, поки можливість висловлювання на телебаченні не порушує ніякого закону. Я не вважаю достойним платити за участь у політичних мітингах, але я не вважаю можливим кримінально за це переслідувати — адже в першу чергу доведеться пересаджати всіх учасників Майданів 2004 і 2014-2015 рр. З інтерв'ю народного депутата України Степана Кубіва з Блоку Петра Порошенка в журналі «Український меморіал»:





«Йде війна»? — Справді? Ми її оголосили? Дипломатичні відносини з Російською Федерацією розірвані? Кордон перекрито? Угода про військове співробітництво між Україною та Росією денонсована? Періодична поява у ЗМІ інформації про продовження співпраці у сфері ВПК випадкова? Навіть липецька кондитерська фабрика «Roshen», чиї податки прямують у військовий бюджет країни-агресора, закрита?

Заборона ідеології та символіки, як би ми до неї не ставились — це заборона думки. Борцям із тоталітарною символікою варто би розпочати виколупувати свастичні орнаменти Софії Київської — адже вони, безперечно, підпадуть під дію закону. Так само, як і будь-який сумнів істориків у «правильній» історіографії подій, що західні науковці вже назвали за такі, чий «зміст і дух суперечать одному з основоположних політичних прав — праву на свободу слова»:





Покриття злочинів попередньої влади — це коли більше, ніж через рік після подій розслідування не дає жодного результату. І це змушує замислитись про справжнє коло зацікавлених — адже чинній владі немає чого приховувати, чи не так? Наприклад, від тебе, як від українського громадянина, який «намагається перемогти ворога» на території Чернівців, знімаючись під час війни в російському кіно-фільмі про II Світову війну:

Максим Дупешко
Ну, якщо ти скидаєш посилання про те, що засуджується заборона пропаганди комуністичної і фашистської ідеології, і визнання УПА, то про що можна говорити? Про це саме непокоїться опоблок і Путін. Ось де знаходиться вісь справедливості…
І знімався я в пропагандистському російському серіалі. У масовці. І мені соромно за це, які б причини я собі не вигадував.
Святослав Вишинський
Так, я засуджую заборону пропаганди як комуністичної, так і націонал-соціалістичної ідеології, тому що тоді з книжкових полиць зникнуть праці Мартіна Гайдеггера і Карла Маркса, а з курсу української та світової літератури — роботи Кнута Гамсуна, Володимира Маяковського та Миколи Хвильового. Яких я хочу знати і з якими я хочу вільно дискутувати, погоджуватись і не погоджуватись.
Максим Дупешко
Щось я маю великі сумніви, що в Ізраїлі, до прикладу, заборонений Кнут Гамсун. Чи в тій самій Німеччині. Думаю, і в нас до цього не дійде. Це явне перебільшення. Ти в усьому робиш з мухи слона. З Порошенка — диктатора, з «шахтарів» — борців за соціальну справедливість, а з того, що "Інтер" штрафанули за концерт Кобзона чи ще якого путінського задолиза — боротьбу з вільними ЗМІ.
Святослав Вишинський
Я не думаю — я знаю про існування і роботу Печерського районного суду міста Києва і десятків йому подібних по всій Україні. І маю зразки «братньої» Росії, де в рамках боротьби з пропагандою фашизму журналістів засуджують за публікації в Інтернеті історичних фото-знімків часів II Світової війни:

Сергій Воронцов
Щодо імен. Правозахисник Чемерис, львівський публіцист Володимир Павлів, Амнесті Інтерншнл звісно не робить заяви про диктатури, але заявили, що у нас є вязні сумління(ніхто уваги навіть не звернув)))
Останній раз відредаговано
Михайло Шморгун
Ну, якби, скудновато…
Є в країні більш сильні виклики. їх подолання — повязане з виживанням країни. Якщо для супільного блага візьмуть за яйця декілька мудаків — нічо страшного.
Те про шо говорить Ігор більш важливе. Це не виклики країни, це виклики режиму, який прагнучи самозберегтися убиває свій бізнес… Тут уже треба те саме викручувати, але уже іншій стороні.
Сергій Воронцов
Хто там тільки не сцяв, Максиме, у київських підїздах. А на день міста, як, бувало, сцяли, не шахтарі, а правовірні кияни, які знають, де туалети, але не встигали. Ви ж маєте розуміти, що це деталь тонко виведена газетярами. Для обурення лохів. Але не культурних діячів. Ви дізналися, чи справді їм не заплатили зарплати. І чи справді їм хочеться жерти? Ви достеменно у всьому розібралися, чи повірили газетярам?))))
Максим Дупешко
Нє, я такий наївний, що собі так думаю, що шахтарі самі зібралися і поїхали на Київ… А приїхавши не знають як пояснити свої вимоги, вдягають білі маски, і самі собі платять гроші за мітинги… Хто з нас наївний? А хто прикидається???
Сергій Воронцов
В оновленій країні нема на що нарікати. В цьому весь смак оновлення. Усі щоденно відчувають увагу держави і повагу ЗМІ. Шахтарі — яскравий приклад такої уваги.
Шкода, що у нас погано вивчають радянську спадщину. хіба що національне питання. А треба б про масові психози. У 1917-19рр мітингували з будь-якого приводу. З 1920 до 1988 взагалі не мітингували. Не було приводів. Усі випадкові мітинги цих «безприводних» 70 років проводилися виключно відщепенцями, низькоморальними людьми, зрадниками тощо. Так писали радянські ЗМІ. Тому що той, хто йде проти влади — заздалегідь аморальний негідник, адже… він йде проти влади. Зазвичай писали «він не розібрався» і пішов на поводі «низьких пристрастей», ще писали про «закордонних господарів.А починалося то… з бажання свободи. Потім дійшли до доцільності знищення ворогів, які загрожують свободі. І в цій парадигмі проіснували 70 років
Останній раз відредаговано
Сергій Воронцов
Власне, як на мене, йдеться про небезпечні настрої, наміри, а подекуди — дії. Краще попереджати, аніж відхрещуватися. Набагато краще.
Максим Дупешко
Сергію, я далеко не за владу. І не маю до неї жодного відношення. І я звісно за свободу слова. Але за свої слова потрібно відповідати. Твердження, що в Україні зараз утверджується диктатура є нічим іншим, аніж цинічною брехнею. Бо якби це було не так, то телебаченню сусідньої країни не довелося б вигадувати брехні про распятих мальчіков і ізнасілованих бабушек. І як тільки щось подібне на диктатуру побачать європейські чи американські партнери, вони одразу скажуть, що не потрібна нам та Україна і віддадуть нам в лапи Путіну. Ніхто не збирається знищувати ворогів. Але затикати пельку чорним ротам, які відверто брешуть, ми всі маємо право. Тому що свобода слова. Україна сама по собі ніколи не була тоталітарною державою. І впевнений, ніколи не буде. І не лякайте цим людей.
Сергій Воронцов
Там де є однодушність і ентузіазм мас, абсолютна керованість суспільної думки за допомогою медіа, за цими усіма симптомами, завжди плентається диктатура. Її ще немає. Але все підготовлено. Диктатура, це не коли побоюються, це коли щиро вірять усі разом. Вона тим страшніше, чим більше непідробного ентузіазму. Спочатку знищують умовних ворогів, але оскільки в цей момент, як правило, у країні повний безлад, починають нищити колишніх соратників, щоб якось виправдати цей безлад.Історичних прикладів безліч. Віра та ентузіазм — тут великий помічник. У нормі міщани займаються приватним життям, а не стають залюбки обєктами цинічних маніпуляцій. А вони нічим іншим стати не можуть, тому що повні профани. Демократія у примітивному розумінні обовязково призводить до диктатури. Як це було у двадцяті-тридцяті в Італії чи Німеччині, Угорщині. Польщі і т.п Вважається, що народ — джерело влади, але часто це просто профани, які вірять цинічним профанам
Останній раз відредаговано
Сергій Воронцов
До речі, Путін, яскравий приклад, наслідків так званої демократії. Рейтинг може надутий. Але…
Сергій Воронцов
цікаво дивитися європейські публікації. Словянський сегмент. Реально побільшало критичних матеріалів, аніж було місяці три тому. Можливо це робота путінських пропагандистів(але вони як правило працюють із маргіналами). Дуже цікавий акцент, журналістів щокує не те, що відбувається, а якраз реакція правоохоронців, посадовців, Яценюка, і Порошенка на те, що відбувається. Ситуації можуть бути різні. Але оглядачі саме у реакції посадовців і ЗМІ зчитують тоталітарний код. У звичках якби
Останній раз відредаговано
Галина Маслак
Кількість переглядів цієї публікації дорівнює населенню маленького містечка. Я ще не бачила такого на «Вкурсі.Ком».
Ярослава Шеремета
Кожен самостійно визначає для себе рамки диктатури. Українська влада, яка ніби то й «нова», але діє за попередньою схемою: ділить все між собою і тільки між собою. Український народ, як і раніше терпить. Так склалось історично, ментально, як хочете так і назвіть. Влада в попередні епохи не була національною, а чужоземною, критикувати її не було можливості через відсутність реальних політичних прав. Тому й певне настільки відірвані одні від інших. Національна влада, власне українська немає нормального самостійного політичног досвіду. Ті ж самі схеми, дещо видозмінені під час, від Кравчука і до тепер. Політичної еліти не існує, політичних партій не існує, громадянське суспільство слабке, моніторинг та реальні шанси впливу на владу зі сторони суспільства мінімальний, не через відсутність механізмів, а через пасивність самих громадян. Як на мене, диктатура в кожного з нас в голові, більшою чи меншою мірою. Свідомих громадян!!! саме громадян мало. Хоча здається нам, кожному, ніби й побільшало, але якщо скласти список то не дуже. Поспілкуватись зі звичайними продавцями, водіями, і т д., так крім жалоб нічого не почуєш, ніякого бажання діяти. Тільки стріляти на словах, навіть не розуміють, що є інші легальні форми та методи впливу. Майдан закінчився, кожен займається своїми справами. Диктатура — це не влада, це пасивність громадян. Диктатори — це невелика кучка з невеликими ресурсами впливу. Завжди наводжу приклад своїм студентам: якби в 1917-1920 рр. український народ не опустив руки, зіперши всю відповідальність і провину на українські демократичні уряди, можлиов і не мали б голодомору, репресій, мільйонів жертв сталінізму. Пасивність громадян розвязує руки більш ініціативним, а відчуття безкарності та безвідповідальності призводить до ще ільшої жаги наживи, в тому числі і жаги більшої влади. Але в нас завжди відділяють поняття «суспільство», «держава», «влада», не розуміючи, що першочерговий ресурс той самий. Пасивність, пасивніст і ще раз пасивність мас — це і є для мене диктатура. А все перелічене автором вище — це вже наслідки цієї пасивності і власної безвідповідальності.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте