Без громадського кандидата

Деякі ідеї втілюються швидше, ніж можна очікувати. Такими темпами років за двадцять половина написаного у 2012-2014 рр. проекту «Образ міста. Ідеї для громадського кандидата» може стати реальністю.

Використання відновлених старовинних моделей трамваїв і тролейбусів як туристичних атракцій (спеціальні туристичні маршрути).
Новий міський голова повинен ліквідувати міські районні ради (Садгірську, Шевченківську, Першотравневу) як надлишкові бюрократичні надбудови. Всі офіційні функції районних рад слід передати Чернівецькій міській раді, яка при необхідності може збиратись на сесії частіше.
Необхідність перетворення старих кладовищ в історико-архітектурні музеї (гебрейські цвинтарі в Садгорі і на вул. Зеленій, Руський цвинтар і кладовище на Роші)… Введення заборони (обмеження виключними випадками) на поховання на історичних кладовищах (за прикладом Личаківського цвинтаря у Львові).
У контексті декриміналізації – ініціювати програму побудови нової будівлі СІЗО за межами Чернівців або на їхній периферії (безоплатний обмін земельними ділянками тощо) з подальшим переведенням теперішньої споруди СІЗО на Соборній пл. на баланс міста (можлива її передача церковним громадам у процесі обміну).
… Міський голова Чернівців повинен налагодити співпрацю з відповідними селищними радами… Для кандидата на посаду мера ключовою рисою повинно бути мислення не лише в категоріях «міста», але й «приміських» і «буферних територій», важливих для нормального функціонування Чернівців.
Стратегічна задача міста: співпраця з сусідніми селами, можливе введення частини з них у муніципальне підпорядкування – наприклад, села Буда і села Годилів (досвід Івано-Франківська).
Серед інших реалізованих ідей — цілодобова робота закладів відпочинку в середмісті і відкриття тематичного румунського закладу. По плану — проект відокремлення Садгори.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте