Ізолювати чернівчан

Із сьогоднішнього брифінгу міського голови я зрозумів, що кожен четвертий чернівчанин, який віддав голос за опонента чинної влади — «запроданець», а виборців опозиційної сили, яка отримала найвищу підтримку городян, демократичний мер Чернівців збирається «ізолювати». Одним словом, Олексій Каспрук готовий до конструктивного діалогу.

24 коментарі

Святослав Вишинський
Сьогодні міліція в супроводі бійців спецпідрозділу, в масках та озброєних автоматами, проводить обшуки у помешканнях кандидатів у депутати Чернівецької міської ради Ростислава Білика, Василя Продана, Володимира Бешлея і кандидата на посаду чернівецького міського голови Віталія Михайлішина. Пряма трансляція з місця подій в ефірі телеканалу «Чернівецький промінь»:

Святослав Вишинський


Тимчасом на пішоходному переході біля будинку по вул. Головній, де мешкає кандидат від «Рідного міста» Ростислав Білик, мешканці та активісти на знак протесту перекрили рух транспорту.
Святослав Вишинський
Журналістам телеканалу «Чернівецький промінь» в Управлінні МВС у Чернівецькій обл. офіційно заявили, що обшуків у помешканнях кандидатів у депутати від «Рідного міста» не проводять. Тимчасом у помешканні Ростислава Білика триває обшук, вхід до квартири кандидата заблокували спецпризначенці, озброєні автоматами і з повними боєкомплектами. Більше сотні активістів та обурених мешканців перекривають вул. Головну і вимагають негайного прибуття на місце подій начальника УМВС Сергія Пілігріма.

Святослав Вишинський


Обшук у квартирі кандидата в депутати Чернівецької міської ради від партії «Рідне місто» Ростислава Білика завершився — за свідченнями журналістів, озброєні правоохоронці нічого компрометуючого не знайшли. Рух по вул. Головній відновлено. Найближчим часом очікується прес-конференція Ростислава Білика.

Очевидці відмічають у діях правоохоронців порушення низки статей Закону України «Про міліцію» та брутальну поведінку спецпризначенців. Кандидату в депутати від «Рідного міста» Вадиму Колегаю погрожували зброєю. В захисту також є сумніви щодо правомірності обшуку в цілому.

Ситуацію на місці подій прокоментував кандидат у депутати від «Рідного міста» Василь Продан, який у прямому ефірі «Чернівецького променя» звернувся до начальника УМВС у Чернівецькій обл. Сергія Пілігріма:

«Не можна на наступний день після виборів у переможців виборів робити обшуки зі спецназом, так не живуть люди… Пане Пілігрім, прийдіть сюди до людей і поясніть, що ваші озброєні люди робили в квартирі у людини, яка зайняла перше місце на виборах. Це вперше у Чернівцях так розправляються із політичними опонентами. Що ці люди шукали з трьома рожками патронів у бронежилетах у ліжку дитини?»

Попри вимоги протестувальників, Сергій Пілігрім на місці подій так і не з'явився.
Святослав Вишинський
Міліція покинула місце протесту під вигуки «Ганьба!». На момент озброєного обшуку у квартирі були діти. Кандидат у депутати Василь Продан вважає інцидент початком політичних переслідувань політичної партії «Рідне місто», яка, за даними екзит-полів та паралельного підрахунку голосів, перемогла на виборах до Чернівецької міської ради 25 жовтня.

Святослав Вишинський
Депутат Наталія Козлова (фракція «Народний фронт») на сьогоднішній сесії Чернівецької міської ради:

«Большая часть голосов „Рідного міста“ — только благодаря платежу».
Омелян Тарнавський
Це з одного боку, Святославе!
А з іншого — якщо ж ті всі люди продалися, то, очевидно, знали на що йдуть. Отже, в будь-якому випадку той вибір був свідомим. Вони свідомо взяли гроші і проголосували.
Звісно, Каспруку і Ко вигідно зараз говорити про шалене число підкуплених, аби виправдати свій програш на фоні опонентів. Але глибоко сумніваюся, що підкуплені всі виборці.
Я вірю в те, що в нас є плюралізм думок. Ось він і проявився. Однак,«чинній» це не сподобалося. Але ж, де написано те, що саме вона (чинна) довподоби всім!?
Елена Огородова
Каспрук:
«Я переконаний, що ці «запроданці», яких в міську раду веде Василь Продан, будуть в опозиції. А через те, як вони отримали ці мандати, вони будуть в ізоляції. Ізоляції людській та політичній»

Что понял Вышинский:
"Із сьогоднішнього брифінгу міського голови я зрозумів, що кожен четвертий чернівчанин, який віддав голос за опонента чинної влади — «запроданець», а виборців опозиційної сили, яка отримала найвищу підтримку городян, демократичний мер Чернівців збирається «ізолювати».

То есть Вышинский понял, что каждый четвёртый житель получил мандат депутата?)))))))))
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
Кожен четвертий виборець віддав голос за кандидатів від «Рідного міста» до Чернівецької міської ради і на посаду чернівецького міського голови. Коли чинний мер на першому брифінгу після виборів називає новообраних депутатів «запроданцями» та закликає їх ізолювати — це означає, що йому «до лампочки» вибір великої частини громади. Він цей вибір не поважає і, судячи з його подальших заяв і дій, робитиме все для того, щоби голос кожного четвертого виборця в міській раді був "ізольований". Така риторика недостойна і в ній немає нічого смішного.
Дмитро Поремський
Святославе,

Так сталося, що випадково побачив твої передачі, бо сам зараз тимчасово мешкаю у Чернівцях і спраг до інформації на місцях, такої наївної, та все ж цікавої (давненько в зоопарку не бував). Почав дивитися…

Спершу скажу враження від перегляду ЧП. У мене кожного разу щемить серце, коли я бачу цю дешеву, нічим не приховану «джинсу» на каналі, де ти працюєш. Подивися лишень на те, які питання ставлять цьому місцевому «простому чолов’язі», який трясе своїм табло в об’єктиві і розповідає про подачки міській бідноті. Думаю, ти знаєш, про кого йдеться. Чи не соромно тобі за ведучу, яка так паплюжить професію?

По-друге, за матеріалом у пості. Очевидно, що ти дуже «шкваришся». Треба якось об’єктивніше писати, аби приховати, так би мовити, джерела духовного фінансування. Розумієш, про що я? Ти ж ніби нормальний хлопець, а тут такий «зашквар». Не очікував! Он дівчина тебе дуже добре «розклала» вище.

Продовжую стежити за подіями. Знаєш, якщо ти сторонній, іноді краще видно.

Щиро твій
Дмитро

P.S. Сподіваюся, у тебе вистачить совісті мій коментар не прибирати.
Михайло Шморгун
Модератори сайту притримуються різних політичних поглядів. Іноді протилежних. Коментар ніхто терти не буде, бо єдина цінність, яка точно обєднує модераторів -свобода висловлювань.
Єдине зауваження — будьте терпимі до людей, які знаходяться в епіцентрі події. Їх свідомість діє реактивно, а не аналітично. В цьому і сила. В цьому і слабкість.)))
Дмитро Поремський
Дякую, пане Михайле, за коментар. Скажу Вам так: якщо людина від своєї реактивної свідомості так само реактивно накладає в штані, це щось одне: як не крути, вдається в знаки епіцентр. Річ зовсім інша, коли людина вдається до писемного мовлення, яке, як відомо, є вторинним — є час подумати, прочитати та перечитати. Я щиро не розумію, як чернівчанам можуть мало не щодня згодовувати такий низькоякісний, стухлий інформаційний продукт.
Про реактивність Ви маєте рацію. У моєму житті відносно нещодавно були випадки, коли я бачив дещо з іншого ракурсу, спостерігав за тим, на що уваги чомусь не звертали. Осторонь залишитися не міг, тож миттю користувався або Твітером, або Ют’юбом. Тут ситуація дещо інша…
Святослав Вишинський
Під час виборів політичні ефіри на будь-якому телеканалі проплачуються з фондів кандидатів і є агітаційними, це обов'язкова норма виборчого законодавства. Мій допис засвідчує природній погляд на поведінку посадовця, що, бажаючи отримати підтримку чернівчан, мав би рахуватись із їхнім вибором — і бути дещо ввічливішим. Не може міський голова, який систематично обвинувачує депутатів попереднього скликання в нагнітанні конфліктів, сам розпочинати наступний політичний цикл — з «наїзду» на переможців. Заклик "ізолювати" кандидатів, за яких проголосував кожен четвертий виборець — є виявом неприхованої зневаги до городян. І партійна приналежність тут ні до чого. Коли у 2011 р. з посади міського голови «пішли» Миколу Федорука, обраного більшістю чернівчан — я називав це такими ж словами. В політиці форма подекуди важливіша за емоції.
Дмитро Поремський
Славко,

ти, мабуть, філософ хоч куди (хоча за досвідом знаю: тим, хто себе так називає, до філософії як до неба рачки), але правознавець з тебе ніякий. Якщо я помиляюся — ти для мене та інших небайдужих читачів зробиш посилання на законодавчу норму, яка дозволяє включення агітаційних матеріалів до інформаційно-аналітичних програм.

Взагалі-то в мене викликає величезний подив позиція людей, які, коли їм вказують на лайно і питають «Що це?», з кам’яним обличчям твердять: «Цукерка!». Мабуть, вже самі в це повірили, або ж брехливі дуже. Що те, що те добрим не є. Треба вміти казати правду.

До речі, якщо б ти був лінгвістом, то проаналізував би виступ цього посадовця і зрозумів, що заклик до ізоляції та висловлення своєї впевненості— дуже різні мовленнєві акти. Я майже не сумніваюся, що вони там усі один одного вартують, але ти та твої роботодавці обрали за мішень лише один сорт лайна.

Те, що ти щось колись називав «такими ж словами», мабуть, дуже круто, хоча в розмові з Руснаком ти сидів [ видалено модератором ] рівно, бо цей фахівець (а в тому, наскільки ця людина професійна, я тебе можу сам запевнити) все аудиторії по поличках розклав. До речі, щодо партійної приналежності. Я тут випадково прочитав, що ти колись вступив у… ВО «Свобода». Чи можеш ти підтвердити, що досі там перебуваєш, і чи не соромно тобі зараз називатися свободівцем?

Ти не ображайся, Славко, на спосіб викладу, бо я сподіваюся на чесну розмову у чесному товаристві, а поки виходить казна що.

Твій Дмитро
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
По-перше, я Вам не «Славко» і на «ти» з Вами не переходив. По-друге, «мовленнєвий акт» «тимчасового чернівчанина» без фотографії на цьому завершимо — я звик розмовляти з реальними людьми, які не порушують Правил мережі. Перше попередження.
Дмитро Поремський
Оце тобі й на… А ти, СлавкоСвятославе, «зашкварник» ще той!

Вельми показово, що на жодне конкретне запитання ти не відповів. Натомість, тебе зацікавили три, звісно ж, архіважливі речі: «я Вам не 'Славко'», «без фотографії… завершимо» і, звісно ж, сакраментальне слово, яке починається на «д-», а закінчується на «-упа» (не плутати з УПА), яке ти безжально видалив, коли я цілком справедливо вказав, що ти на ній сидиш. Відповідно, коло твоїх інтересів починаю розуміти. Пройдемося по пунктах, аби трохи цей тухляк розфарбувати в життєві кольори:

«Я Вам не 'Славко'». Дивно таке чути від ніби нормального хлопця. Хоча підозрюю, що твій обліковий запис могла зламати якась школярка, якій постійно роблять непристойні пропозиції, тож вона тепер навіть від свого імені відгавкується. Лишень забула по-батькові написати. Якщо ж це написав ти, це наводить на певні думки…

«Без фотографії… завершимо». Таке міг написати, ти мені вибач на слові, друже, лише казковий лаборант (а я вчора почитав про тебе, тож картина поволі вимальовується). Я ж думав, що тут у вас дискусійний майданчик, а не сайт знайомств, де конче потрібні фото. Та якщо й так, з мене тобі годі щось отримати: з хлопцями я не знайомлюсь, тож доведеться тобі задовольнятися деінде.

«Д-у-п-а». Д… — вона й в Африці д… Тут взагалі нема що говорити.

Отже, СлавкоСвятославе, закликаю тебе в присутності шановного товариства прийти до тями та відповісти на запитання, які я ще раз давати на увагу не буду, бо їх можна прочитати у моєму попередньому дописі.

А твоє грізне «перше попередження» коли почув, одразу згадав, як таким от пацанчикам казали у моїй рідній школі № 200 м. Києва: «Ты такой грозный, как жук...». Ну, ты зрозумів.

І ще раз наголошую: я просто хочу дізнатися, що є насправді. У меня немає жодного бажання з тобою «терти» про те, Славко ти чи не Славко, та ін. Зрозумій мене правильно, Святославе!

Жду ответа, как соловей лета! І, прошу, не забувай про модераторську совість.

Щиро твій
Дмитро
Святослав Вишинський
Друге попередження є і останнім. Всього найкращого.
Святослав Вишинський
P.S. Взагалі, цікаві часи.

Михайло Шморгун
Білик блін голоси скуповув… Якщо зараз хтось напише, що він цього не робив — це буде некоректно і неправильно.
Порушив закон — хай тебе пресує правоохоронна машина. Іншим неповадно буде…
Святослав Вишинський
Можливо. Але Сергій Гайдай далі ставить питання, чому настільки диспропорційна та вибіркова реакція влади на правопорушення. Україну не перший рік скандалізують корупційні справи, відверта злочинність і зрада національних інтересів політиками та високопосадовцями. Постійне повторення «прецеденту Мосійчука» руйнує довіру до влади і закону — і, як наслідок, веде політичну систему до колапсу.
Святослав Вишинський
Дніпропетровськ сьогодні: затримання Геннадія Корбана та ін. підозрюваних. Можна сказати, в Чернівцях іще скромно обійшлися. Без бронетехніки та крупнокаліберних кулеметів.

Галина Маслак
Між іншим, в Україні вже понад 60 політв'язнів. Доки в інших містах влаштовують марші на їх підтримку, а 30 жовтня — всеукраїнські акції (в тому числі масові голодування), у Чернівцях — тиша. Як там кажуть? «Коли вони прийшли за мною...»
Святослав Вишинський
Сьогодні на сесії Чернівецької міської ради були нагороджені 27 учасників АТО з Чернівців. Показово, що окремих бійців, які є «політично неугодними» міській владі — проігнорували. Зокрема, не було відзначено чинного та колишнього депутатів міської ради від «Солідарності» Василя Максимюка та Олега Громадського від «Батьківщини», в яких складні особисті стосунки з Олексієм Каспруком. Вочевидь, із політичних міркувань (колишнє членство в Партії регіонів) проігнорували чинного заступника міського голови Олександра Паскаря, а також ветеранів АТО Сергія Козака (на останніх виборах — кандидат на посаду міського голови від Радикальної партії) та Олександра Замерзляка (кандидат у депутати Чернівецької міської ради від «Опозиційного блоку»).
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте