Маніпуляції маніпуляторів

На жаль, деякі чернівецькі журналісти досі не зрозуміли, що цікаве інтерв’ю a priori провокативне, та звинувачуючи в маніпуляціях — маніпулюють самі.



Розмістивши фрагмент останнього випуску «Без емоцій», телеведучий ТВА Вадим Пелех чомусь на півслові (sic) обрізав запитання про Magna Carta, де цитувалась репліка Ігоря Буркута про протистояння Микола Федорука і чернівецьких депутатів 2010-2011 рр.:

«У цьому протистоянні я бачу позитив — це вже йде то структурування суспільства, хтось починає усвідомлювати свої інтереси, хтось маніпулює людьми заради своїх інтересів, але таким чином здобувається цей досвід.… Один-єдиний приклад — середина 13-го століття, на спині англійського короля, посеред поля підписано було відомий акт, який дає вільності англійським рицарям. З того пішла сучасна демократія, а це середина 13-го століття». («Суть речей», 15 квітня 2011)



Перебивати ж співрозмовника — об’єктивна необхідність, коли ведучий та гість обмежені в часі, адже на відміну від телеканалу ТВА, програми «Чернівецького променя» виходять у прямому ефірі. А що Вадим Пелех дуже прямих ефірів остерігається — справа особиста. Як і практика обрізання.

1 коментар

Михайло Шморгун
Останнє речення — 5 балів)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте