На фронті боротьби із

Особисто я проти демонтажу радянських пам’ятників, у т.ч. меморіальної таблички радянського журналіста Володимира Пелеха в Чернівцях. Воювати з минулим беззмістовно, історія розставить усе на свої місця.

Але воюючи з комунізмом, Вадим Володимирович, будьте послідовні. Ви або підтримуєте декомунізацію, або ні. Не можна вітати повалення пам’ятників одним діячам комунізму — і захищати монументи іншим. Тільки тому що вони найближчі родичі. Як показала Ганна Арендт, Адольф Айхман теж не був нацистом «в душі» — «він просто був виконавець».

З особистих мотивів Ви виправдовуєте злочини радянського режиму проти національного руху спротиву. Я переконаний, що злочинці були всюди і закон та мораль переступали всі. Але дно «цинізму та ницості» — виправдовувати розстрільну статтю батька тим, що, згідно справи КДБ, засуджені націоналісти «розпинали хлопчиків» і «їли дітей» («танцювали на трупах» — дослівно).

Обвинувачувальні вироки КДБ і судові справи проти «шпигунів» та «ворогів народу» — на телеканалі ТВА тепер серйозно і з придихом цитуються як виправдання політичних репресій проти ОУН—УПА. В журналістки «холоне кров» від «злочинів націоналістів». Може, я помилився і ввімкнув канал «Россия»? Ні, я помилився — і ввімкнув ТВА.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте