Философствовать в кармане

Посмотрите на меня. У меня есть диплом. И я, можно сказать, стал от этого важнее. Ведь это же нешуточное дело — философствовать, да еще с дипломом в кармане! Ни много ни мало — государственная лицензия на освоение бочки. «Ведь сколь же многих вещей знатоками должны быть любомудрые мужи». Итак, кто сказал тебе, что нет на свете настоящей, верной, вечной любви?

14 коментарів

Анатолій Кримський
Святославе, я щось не вловив зв, язку філісіфії і кохання.
Святослав Вишинський
Philosophia — гр. «любов до мудрості», «любомудрість» (рос. «любомудрие»). Згадка про бочку — алюзія на давньогрецького філософа Діогена і розхоже висловлювання про «Рай у шалаші». Цитату відносять до Геракліта, його іронічної критики «многознания». Останнє речення перефразоване з «Мастера и Маргариты» Михаила Булгакова.
Анатолій Кримський
Здається, до Сократа прийшов юнак. И спросила кроха: жениться мне или не жениться.
Сократ ответил: конечно жениться! Попадётся хорошая жена — будешь счастливым. А будет плохая жена — станешь философом.

Как видим, между любовью и философией антагонистические противоречия.
Святослав Вишинський
Сократу приписують іншу відповідь: як би не вчинив, будеш жалкувати. Втім, Сократ себе не записував — посилаючись на цю обставину, ми маємо підстави недовіряти і дофантазовувати: як воно було «насправді».
Галина Дичковська
))Софія, Анатолію, як відомо, мати Любові, Віри і Надії.
Мені в цьому контексті подобається така формула:
(Любов+Віра)*на Дію=Софія
)))
Галина Дичковська
А відео гарнезне, особливо гол Архімеда-Сократа))
Святослав Вишинський
Російський переклад відео випускає ряд тонких деталей англійського оригіналу, зокрема, насмішки над "інтелектуальною віртуозністю" філософії: «Ницше получает жёлтую карточку за то, что говорит Конфуцию, что у него нет свободы воли. <...> Немецкий состав оспаривает гол: Гегель утверждает, что «реальность — только априори отражение ненатуральной этики», Кант выступает с категорическим императивом о том, что онтологически весь матч существует лишь в воображении, и Маркс (с присущим ему материализмом) говорит, что был оффсайд (что соответствует истине)».
Максим Козменко
Не сходять мені з думки слова одного філософа-культуролога-пріколіста Алєксандра Пятігорского: «Философствование есть думание… Думание о своем думании». Або ж латинську поговірку «Все своє ношу з собою»… Філософування є приналежністю до відчуття й переживання. Філософування є любов'ю до вічності. Здавалося б, кому потрібне воно!? Кому стане в пригоді філософувати в житті?! Як ще кажуть «переливати з порожнього в порожне»… Але ж кожного тягне, кожному «жаба давить», що хтось дотичніший до істини, хоча б до правди, кожному дух перехоплює від буття мудрості… Хоча б. Філософування в кожного є в кишені. Бо кожен має рівні шанси досягти мудрісного бачення й порозуміння. Але не в кожного та кишеня розшита. Але це ж не так і погано!? ))
Святослав Вишинський
У цитаті Александра Пятигорского немає нічого дотепного — сутнісно вона тільки повторює максиму Рене Декарта. Філософія в найглибшому розумінні є рефлексією про сутність і смисл усього, і починається вона закономірно із рефлексії про сутність і смисл себе самого. Це, звісно, «непрактично» — «практично» не мислити.
Максим Козменко
Дотепність лише в поєднанні слів… О так! Філософія є рефлексією всього через людину, людини через все. Гра слів.
Анатолій Кримський
Але ж «Декарт» суто москальське слово! Справжні росіяни вживаюь «де Карт», на зразок «де Мопасан».
Святослав Вишинський
Кожен передає китайські літери «Descartes» у силу власної фантазії або власного дебілізму.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте