Помилки недопустимі

На сьогоднішній прес-конференції в Українському народному домі лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок презентував передвиборчу програму та післявиборчий план дій національної опозиції. З усього сказаного варто виділити три ключові тези: 1) результати голосування доведеться захищати не лише політикам, але й виборцям під стінами дільниць, не виключений революційний сценарій розвитку подій; 2) хто хотів домовитись в опозиції — той домовився, «нові обличчя» Едуарда Гурвіца і Сергія Куніцина у списках УДАРу промовляють самі за себе; 3) вибори до Верховної Ради 2012 р. — фундамент для президентських 2015 р., в разі отримання Партією регіонів конституційної більшості вірогідна спроба зміни основного закону і позбавлення українців права обрання глави держави, пролонгація президентства Віктора Януковича. На відміну від попередніх парламентських кампаній, вибір 28 жовтня 2012 р. — вирішальний для подальшого історичного розвитку країни, відтак помилки недопустимі.

4 коментарі

Олег Тудан
Интересно слышать от правого политического лица о «революционном» сценарии.

Володарский прав, утверждая, что левые слишком легко отказываются от своего языка.
Святослав Вишинський
Олег Тягнибок мав на увазі масовий громадянський спротив, а не якийсь організований переворот. Однак революція і в більш питомому значенні не є прерогативою лівих — її цілі різняться залежно від історичного контексту. Особливо тоді, коли праві залишаються головним соціальним щитом, випадки чому історія знала і раніше. Розлогою цитатою соціолога Андрея Фурсова:

"… Бремя содержать социальных трутней верха и низа постепенно сталкивает «середняков» на обочину общественной жизни, лишая материальных благ и статуса. Единственной мобилизующей стратегией этих групп в борьбе за выживание, за то, чтобы их не захлестнула волна неолиберального прогресса глобализаторов, является правый радикализм с чёткой национальной (на деле может выйти – расово-этнической), государственнической и цивилизационной ориентацией. «Властным гиперболоидом» стационарных групп может стать главным образом сильное государство, напоминающее праворадикальные западноевропейские режимы 1930-х годов и ЮАР времён апартеида одновременно, отвергающее мультикультурализм и жёстко противостоящее «змею горынычу» финансового капитала, транснациональных корпораций и наднациональным бюрократиям (типа евросоюзовской и натовской), цепными псами которых в противостоянии стационарам-середнякам и их организациям могут стать – и скорее всего так и будет – межнациональные бродячие низы. Мы имеем дело с формированием невиданного доселе классового противоречия, замешанного не только на классе, но и на расе, нации и религии".

(Андрей Фурсов, «Общество будущего»)
Святослав Вишинський
Відео чернівецької прес-конференції Олега Тягнибока 15 вересня:





Святослав Вишинський
Колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко і письменники Віталій та Дмитро Капранови заявили про намір голосувати на парламентських виборах 2012 р. за Всеукраїнське об'єднання «Свобода»:

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте