Більше екранів

Яка логіка рухає власниками закладів відпочинку, коли вони встановлюють у приміщеннях екрани для безперервної трансляції «попсових» телеканалів? Мова навіть не йде про те, що музика в столових і кав'ярнях практично ніколи не співпадає з відео-рядом на екранах — але про саму ідею відволікати клієнтів беззмістовним потоком картинок. Особам, котрі вважають себе фахівцями з затишку, складно зрозуміти елементарну річ, що відвідувачі приходять не для тупого «втикання» в «плазму», але для відпочинку і простого спілкування. Натомість усе навколишнє середовище нав'язливо «заточується» на ефект пустих атракцій, у яких не залишається місця ані зосередженості, ані якій-небудь осмисленості в діях. У світі кривих дзеркал відсутнє життя, адже вони всього лиш відображають реальність, де на пласкі екрани перетворені самі люди. Чим більше екранів — тим більше екранів.

«Зрительское сознание — узник уплощенной вселенной, ограниченной экраном спектакля, за который была вынесена его собственная жизнь, теперь знает только фиктивных собеседников, которые рассказывают ему исключительно о своем товаре и о политике их товара».

3 коментарі

Надія Григоренко
Логіка? Якби вони поступали б логічно, то так не робили б!
А взагалі така ситуація — нонсенс, проте досить поширена у нас…
Екрани актуальнгі хіб що у закладах фаст-фуду і пабах. У кафе, які позиціонують себе як затишні, екранів бути не повинно.
Михайло Шморгун
До речі логіка екранів — цілком зрозуміла.

Музика концентрує на себе увагу, споживання їжі відбувається у напівтрансовому стані… Відповідно — в цьому стані підвищується ККД реклами, зокрема тієї, яка підвязує споживача до фастфудного бренду… коротше — логіка є, залізна логіка я б сказав…
Надія Григоренко
Так, тому і кажу, що у фаст-фудах це актуально)
Крім того, швидка музика змушує рухатися в такт — швидко їсти і швидко йти, щоб звільнити місце наступним відвідувачам.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте